2005-03-23 NoPro Filmisch


Vandaag de eerste resultaten van het voorstel van Joop Meerburg.

Voldoende aanmeldingen, zodat ook na de pauze nog twee voorbeelden werden getoond. Daarna was er nog tijd voor een paar films. In het algemeen werden de door Joop voorgestelde voorbeelden goed aangehouden. Wel blijkt dan een lengte van een minuut toch aan de wat lange kant te zijn en ziet (en vooral hoort) men de resultaten ook wel in kortere tijd.


Daarna was nog tijd beschikbaar voor het vertonen van een paar films.

We begonnen met de film “Portugal” van Rinus Vollebregt. Mooie kleuren en bekende, maar toch wel passende muziek. Een van de opmerkingen was dat het live geluid was weggelaten. Bij een van de mooie opnamen van de lokale bevolking was dit wellicht goed, omdat de opmerkingen naar de cameraman wellicht niet al te netjes waren. Probleem in dit soort landen.


Minder ver van huis, maar zeker niet minder vermoeiend, was een film van Rinus Vollebregt “Ronde van Nederland” op de fiets. Daarbij werd Nederland wel wat ruim genomen omdat we toch ook wel wat stukjes België meenden te ontdekken. Gelukkig voor de maker, die ook zelf de tocht per fiets mee maakte, werden ook de nodige rustpauzes genomen. Jammer van het soms wat te barre weer. Met zo’n internationale groep op de fiets genoeg stof om later thuis te praten over hoe mooi het was, maar ook hoe nat het was. Hulde voor de maker die daarbij zijn camera toch droog wist te houden en ons van de nodige mooie beelden kon voorzien.© FVCZ.NL