2005-04-20 NoPro Filmisch


Rini Konings deelt scènelijsten uit en geeft een toelichting over de bedoeling van de voortgang van ons Zoetermeer project, dat inmiddels de werktitel "Smaragd" heeft gekregen.

Het is een keurig verzorgd geheel geworden en als ondersteuning had hij nog een werkfilmpje gemaakt aan de hand van kwadranten op een kaart, waarbij de route als een lopende lijn door de straten loopt en met inserts in de hoek de bijbehorende locatie zichtbaar is. Zo krijg je een goed idee van wat er ons groepje te wachten staat.

De route is ingekort: Rokkeveen, Palensteijn en Oosterheem vervallen, om de film niet te lang te maken.


Het werkgroepje bestaat uit 6 personen:

Projectleider is Rini Konings. De rol van de wandelaars wordt gespeeld door Bart van Gent (die ook bijna het hele script geschreven heeft) en Jan Koole (een verbaasde niet-Zoetermeerder).

2 Cameralieden: Hans van Woerkom en John Riegen

2 begeleiders Rini Konings en Harry van der Burgt.

Nadat deze zaken waren doorgesproken, werden nog een aantal opdrachtfilmpjes (Opdrachtgever: Joop Meerburg) gedraaid, die bij de vorige keer (23 maart) niet aan bod waren gekomen.

Hierbij moest weer in 5 stappen getoond worden hoe het niet en wel moest voor wat betreft het monteren van beeld, life - geluid, muziek en commentaarstem.

Verder vertoonde Wout Verburg de verbetering van de film over de honingoogst. We zagen nu een kop en een staart van de film, terwijl in tegenstelling tot de vorige keer, nu alleen het middendeel ontbrak. (In verband

met de tijd weggelaten).


John Riegen


© FVCZ.NL