2005-11-02 NoPro Filmisch

In ons clubblad stond een aankondiging van de programmacommissie dat zoveel mogelijk zou worden  aangesloten bij het onderwerp “schrijven van scenario”. Dat dit niet door iedereen werd begrepen bleek deze avond. Alleen de eerste film (2 min.)van Jacques was gemaakt op basis van een soort scenario. Een reiger en een vijver speelden daarbij de hoofdrol. Mede door de spannende muziek zit iedereen te wachten op hetgeen gaat komen. Wanneer pakt de reiger de goudvis? Volgens de aftiteling heeft ook een reiger “af en toe geen zin in dagelijkse kost” en dat is mooi voor de clou van de film, maar zeker voor de goudvis. Leuk gevonden en goed uitgewerkt.

clubblad_december_2005kleur

Met Rini Konings gingen we naar Leerdam. Onder de titel “Glas” zagen we een demonstratie glasblazen met een plotseling begin en een plotseling einde. Het bleek later een deel te zijn van een georganiseerd bezoek. Wat we zeker hierbij missen is een voice-over.
Eveneens van Rini Konings was “Earth quake”, een registratie van wat hij in Parijs had gezien. De aandachtige kijkers zullen in de week erna wel enkele beelden hebben herkend. Tenslotte keken we naar een door Ben Brinkel gemaakte DVD over het team van DWO E3 (in seizoen 2004-2005). Hij liet daarbij zijn opbouw van de DVD zien met de hoofdstukken verslagen, foto’s en uiteindelijke film. Dat niet iedereen dat begreep bleek uit de discussie die hierop volgde. Iemand wilde zelfs de verslagen wat sneller monteren. Een ander vond de foto’s teveel op dia’s lijken. Met betrekking tot de film kon worden opgemerkt dat de voice-over niet consequent was toegepast (soms commentaar, soms muziek). Het heeft dan de voorkeur de muziek zacht op de achtergrond te laten doorlopen.


© FVCZ.NL