2005-11-23 IJsselstreek op bezoek

Na ons eerdere bezoek aan “IJsselstreek” in Capelle a/d Ijssel hadden we vanavond een tegenbezoek aan Zoetermeer. Capelle was met ca 10 leden,aanwezig. Het is een enthousiaste club met 45 leden. Het programma met 17,films kon niet volledig worden afgewerkt, maar we zagen toch een gevarieerd programma. Zo gingen we naar “Costa Rica” (8 min) en keken naar “Koeien” (4 min). De laatste film was op basis van een project van de club. Koeien werd gezongen door Brigitte Kaandorp en werd door de groep van beelden voorzien. Meer variatie in de beelden, vooral bij het terugkerende refrein, was leuker geweest.

“Eitje” (3 min) was een leuk kort speelfilmpje van Ron Hofman. Wat je al niet moet doen voor een weddenschap om in 3 minuten een eitje te bakken. Erg leuk.

“Haunted House” (9.5 min) was eveneens van Ron Hofman en bleek zich af te spelen in een spookhuis. Zeer knappe belichting en toepasselijk geluid. De geluidseffecten zijn zeer belangrijk.

“Rot toch op” was eveneens een in opdracht verfilmd liedje, nu van Robert Long & Gerard Cox, met enkele leuke vondsten. Een mooie kijk op Rotterdam.

“De Olifant” was een 11 min durende documentaire van een bijzonder huis aan de Hollandse IJssel. Een oude steenbakkerij bij Hitland werd omgetoverd in een fraai woonhuis. De film werd gemaakt in het kader van “Project Oeverloos”.

“Het mysterie van de Bolle Stammen” was bedoeld als een parodie op documentaire films met een overdreven aandacht voor niet terzake doende wetenswaardigheden. Film gemaakt voor het thema “Energie”. De groepsfilm “O_lieve_Leon” was een parodie op hun MMM-film Oblivion. Deze film was nog niet op de club besproken en vertoonde nog wat gebreken. Leuk idee om de rolstoel achter de scootermobiel te hangen. 

“Stap voor Stap” was een korte film(1 min) van een zijn kleinkinderen filmende opa. Beginnen op een klein glijbaantje en eindigen op een grote. Alles moet geleerd worden. De film “Arie” kon worden gerangschikt onder de categorie verfilmde grap. Leuke vondsten, soms wat te lang met een niet iedereen aansprekende clou (ben wel 45 jaar met haar getrouwd geweest). De avond werd besloten met een “Reis door het oerwoud”. Leuke beelden van een tropisch oerwoud, die opgenomen werden in diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Al met al een leuk en gevarieerd aanbod, uitermate geschikt om met elkaar hierover van gedachte te wisselen.


© FVCZ.NL