2006-05-17 NoPro Filmisch

Na de grote drukte van vorige week keken we met een duidelijk kleiner gezelschap (15 leden) naar ingediende films van onze Jannen.

Als eerste keken we naar een 16 minuten durende film “Ruiterkampen St. Jan” van Jan Boelhouwer. Geen nieuwe opnamen, maar materiaal uit de periode dat Jan nog actief was als leraar op het “St. Jan College”. Paardrijlessen zijn dan een welkome doorbreking van de sleur van de dagelijkse lessen. Het is vermakelijk om leerlingen in een andere omgeving bezig te zien en de elementaire beginselen van het paardrijden onder de knie te krijgen. Hoewel, oplettende kijkers meenden bij de “gevorderden” toch ook Jan te herkennen. Een leuk filmverslag van een buitenschoolse activiteit.

Arboretum_Trompenburg_PICT0340

Van Jan Koole zagen wij “Bezoek aan Trompenburg”. Dit was voor Jan min of meer een hommage aan zijn inmiddels overleden opa. Voor de kijkers was het daarbij hinken op twee gedachten: de tuin Trompenburg of de herinnering aan opa. Mooie opnamen waarvan mogelijk twee films te maken zijn, ieder met zijn specifieke inhoud en daarbij behorende titel.© FVCZ.NL