2006-11-15  Monteren op muziek


Opzet van deze avond was het monteren van muziek achter de aangeleverde beelden.

Ben Brinkel had hiervoor een montage gemaakt van een film over een communieviering. Hiervoor had hij diverse bestanden op een DVD gezet. Helaas stond daarbij het gemonteerde deel in Mpeg2, waardoor het niet voor iedereen bruikbaar was. Later werd ook nog een DV versie beschikbaar gesteld. Uiteindelijk kregen we 7 films ter beoordeling te zien. De opzet was dat elk lid zou beoordelen op sfeer en verhaal, volume van de diverse geluidsbronnen, commentaar, toegevoegde muziek en gebruik van live geluid. Daarna diende men aan te geven welke film de beste was.

Leuk was dat verschillende filmers op hun eigen manier het geluid hadden aangepast. Aanpassen van de stem, actiegeluid bij de auto, weglaten zingen, toevoegen commentaar etc. Alleen John Sterk had het aspect te laat komen bij de kerk benadrukt door de muziek al eerder te laten beginnen. Bij de puntentelling werd Ben Verbeek nipt verslagen (7 punten). Zijn combinatie van racegeluid en wat somber ingesproken commentaar deed het erg goed. Uiteindelijke winnaar werd Gerrit van Doornen met 8 punten. Gerrit had het commentaar een geheel eigen rol laten spelen met veelal verklarende tekst.

Door een invulling van geluiden, muziek en commentaar, werd het toch een leerzame avond.

Een herhaling is vanwege het enthousiasme van de deelnemers te overwegen. Wel moet de informatie dan meteen juist worden aangeleverd in een voor iedereen bruikbare vorm.© FVCZ.NL