2007-03-28 NoPro filmisch


In ca. 15 min maakten we een “Rondje Anapurna (Nepal)” van John Sterk (2002). Mooie beelden met Sony 2000 opgenomen, veelal met groothoek en zonder statief. Toch stabiele beelden. Als geheel erg mooi en schreeuwend om door middel van tekst uitleg te geven bij wat we zien. Op het laatst weinig muziek gebruikt. In totaal heeft John 5 uur Nepal. Bij einde film wordt tegenwoordig niet meer “Fin” gebruikt.

 

Van Jan de Bloois een film van 7 min voor wat Jan noemt “Tussen de schuifdeuren”. Wat teveel in/uitzoomen, maar wel met een leuke intro en eveneens leuke aftiteling. Morphing hoofd.

 

Eerste film van Ben Verbeek. Pans kunnen wat korter, geen close-ups gebruikt. Het weer was volgens Ben toen niet goed. Titel staat over stilstaand beeld. Windgeluid op de achtergrond. Kreeftjes stonden wel wat erg lang.

“Luchtvaren” van Rini Konings. Niet heen en weer pannen, scènes wat inkorten tot hun essentie. De domtoren is tweemaal in beeld. Midden in de film denken we te gaan dalen, maar dat blijkt dus niet waar te zijn.

 

 

© FVCZ.NL