2007-04-18 "Open dag"

In navolging van vorig jaar werd dit jaar wederom een “Open dag” georganiseerd om belangstellenden kennis te laten maken met de club. Een voorbereidingscomité bestaande uit Ben Brinkel, Rob Kleijn, Jan de Bloois en Harry van der Burgt had hiervoor plannen uitgewerkt.

Via een relatie van Rob Kleijn werd zelfs een heuse flyer ontwikkeld en verspreid. Ook de pers werd benaderd, maar deze belangstelling viel erg tegen.


In totaal kregen we vier aanmeldingen, waarvan twee om een of andere reden verstek lieten gaan. De avond zelf werd ingeleid door Harry, die bij afwezigheid van de voorzitter, iedereen welkom heette en in het kort het doel van de club uiteenzette. 

Ben Brinkel nam het daarna over in ging met behulp van een PowerPoint presentatie kort in op de werkwijze en het programma van de club. Dit werd afgewisseld door het vertonen van wat korte films, zoals “Ierland, het groene eiland” en “De droom van Gaudi.

Na de pauze had iedereen gelegenheid te praten met leden, vragen te stellen of te kijken naar een demonstratie van een camera of montage en geluid op een Apple computer.

Op de achtergrond draaiden we films uit onze filmotheek.

Een van de films had een bijzonder geïnteresseerde kijker in de persoon van tante Cor. Zij zag zich terug op een documentaire van de club over vrijwilligers, waarin zij zelf een rol speelde maar de beelden nog nooit had gezien. Een teleurstellende opkomst, maar wel een leuke avond.

 

Een aantal clubleden was een gedeelte van deze avond afwezig, omdat er gefilmd moest worden in het kader van de clubfilm "1000 jaar religie in Zoetermeer". Na afloop nog even gezellig  een pilsje drinken en "jammen".

 

 

 

 

 Foto: Floor Guinee

 

© FVCZ.NL