2007-04-22 Regiofestival Graanschuur

 

Het Regiofestival van ZH-1 werd evenals vorig jaar gehouden in de Graanschuur in Zoetermeer. Omdat de club als gastheer fungeerde voor de bezoekers van andere clubs en belangstellenden, werden deze door Bert welkom geheten in Zoetermeer. Daarna nam Mat Gerritsen als voorzitter van de regio het woord over. We zagen in totaal 24 films met een redelijke lengte (tussen 3 en 17 min., 16 films waren korter dan 10 min.). De meeste prijzen werden behaald door “Het Toverlint” uit Gouda, maar Zoetermeer bleef niet helemaal met lege handen.

Behaalden vorig jaar Harry en John de prijs voor de beste vakantiefilm, dit jaar viel de eer te beurt aan Hans van Woerkom met zijn film “Mexico Maya’s, bouwers van piramides, tempels en paleizen” (15 min). Deze film werd nog ingesproken door Dick Verwoerd, die dit succes helaas niet meer heeft mogen meemaken.

Met 225 punten werd film 5e, kreeg de prijs “Beste vakantiefilm 2007” en bovendien een “Nominatie voor de Nationale Manifestatie NOVA” in Elsloo 2007. Best iets om trots op te zijn.


Overige resultaten van onze club:

De droom van Gaudi (5.30 min) van Harry van der Burgt, 9/10e met 204 punten.

Thee van Eddy Jansen (6.30 min), 18e met 190 punten.

De tomaat in de schijnwerper van Rinus Vollebregt (7 min), 20e  met 184 punten.

Op zoek naar.. van John Riegen (5 min), 24e  met 184 punten.

Dat deze volgorde niet geheel overeenkomstig onze eigen jury was, kan verwondering wekken maar hoeft dat zeker niet. Tenslotte is alles mensenwerk en kan verwerking van opmerkingen van de jury in meer of mindere mate het resultaat beïnvloeden. Al met al een stimulans om ook volgend jaar erbij te zijn, liefst met een film.© FVCZ.NL