2007-04-25 NoPro filmisch

Met John Sterk gingen we naar Zuid-Afrika en met name Kaapstad. De tekst bij de film wordt node gemist. Wel is goed gebruik gemaakt van live muziek van een op straat spelend orkestje, waarbij beelden werden ge-insert. John gaf aan moeite te hebben met het schrijven van een tekst bij de film en het inspreken daarvan. Gerrit stelde voor om hiervoor een workshop te houden tijdens onze vakantieperiode en hiervoor deze film te gebruiken.

Inmiddels is dit ook gerealiseerd (zie elders).

Van Woud Verburg zagen we Honingoost. De opnamen waren gemaakt door Woud en Jan Koole in 2004. De film gaf een aardig beeld van voorbereiding van de bijenkasten tot en met het afvullen van de honing in potjes. Jammer van de onscherpe close-up van de bijen, terwijl een klein stukje verder goede en scherpe beelden van bijen waren te zien. Weliswaar niet zo’n close-up maar wel uitermate bruikbaar. In het geluid zitten gaten, die beter kunnen worden opgevuld door wat algemeen sfeergeluid.

Verder zagen we deze avond een aangepaste versie van Thee van Eddy Jansen. Met name het geluid was daarbij verbeterd t.o.v. oude versie.

Ter afsluiting en tijdvulling draaide Harry van der Burgt nog zijn film over “De droom van Gaudi”. Hierbij waren nog wat verbeteringen aangebracht t.o.v. de versie van februari, waarbij opmerkingen van de jury deels waren verwerkt en extra beelden in het middenstuk waren toegevoegd. De sfeerbeelden en overvloeiers van de “glas-in-lood” ramen deden het ook goed bij de jury op het regiofestival, die o.a. als opmerking gaf:  “Prachtige beelden van de gekleurde ramen” en “Een mooie film over een groot man en een imposant bouwwerk”.


© FVCZ.NL