2007-11-20 Deel 2 vakantiefilms


De vorige avond met vakantiefilms was goed bevallen en ook nu waren de verwachtingen hoog gespannen bij de 22 aanwezige leden

We begonnen met een film over “Korfoe” van Gerrit van Doornen, opgenomen in 16:9 formaat (30 min.) Eind september bezocht Gerrit de Ionische eilanden en liet ons hiervan genieten. Soms gingen we met de auto wat de nodige rijopnamen opleverder, soms te voet over smalle paden naar beneden. Natuurlijk mocht ook het bekende zomerverblijf / paleis van Sissi niet ontbreken.

Met Joe Toet kwamen we al enigszins in de kerstsfeer, omdat Joe opnamen had gemaakt van de “voorbereiding op kerstmis in Hong-Kong 2006” 
We kregen een beeld hoe men in deze Chinese stad omgaat met kerstmis. De voice over van Diet Toet was duidelijk en verklarend. Jammer van de te lange muziek bij de intro en de aftiteling. Vooral aan het einde kreeg je al het idee dat de film af was, maar de muziek bleef maar doorgaan. Wat moet je dan als publiek?

Jan Boelhouwer was 50 jaar getrouwd en wilde de daarvan gemaakte film graag laten zien, hoewel hij niet direct onder de categorie vakantiefilm was te plaatsen. 
De opnamen werden gemaakt door Willem Koelewijn en Hans van Woerkom. Gefilmd werd met 3 camera’s, waarvan een gebruikt werd voor het opnemen van het geluid. In 15 min kregen we een goed beeld van de feestelijkheden van het feest van Jan en Mies, De gebruikte muziek was van Huub Blaire.


Ben Verbeek bracht zijn vakantie door in Frankrijk en maakte opnamen van het “Canal du Midi” en niet met name de toevoer van water zien van dit door Piere Paul Piguet ontworpen geheel aan kanalen en sluizen. Dit in de 17
e eeuw ontworpen en gebouwde complex is nu nog steeds een trekpleister voor velen. We kregen een goede indruk van het geheel, mede door de goede tekst en de duidelijke commentaarstem. De (Franse) muziek was jammer genoeg te prominent aanwezig. Met wat aanpassingen in de montage kan dit een mooi geheel worden.


Mieneke Mei was op bezoek in Curaçao en had daarvan opnamen gemaakt onder de titel “Groeten uit Curaçao”. We kregen een goed beeld van dit korte bezoek, maar het einde kwam te plotseling. Ook aan de muziek kan nog wel wat worden verbeterd, omdat deze soms te hard was en vaak te plotseling in kwam.
Al met al hebben we weer met plezier gekeken naar een uiteenlopend geheel aan films. 
Een avond vakantiefilms blijkt altijd weer te boeien.


© FVCZ.NL