2008-05-14 Midi en wat heb ik er aan?

Deze avond zouden we kijken naar de resultaten van een opdracht die bij alle leden van de club werd neergelegd. 

Het thema was: maak een film over oude mensen. Belicht de specifieke aspecten van het oud zijn, gedrag, ontspanning, plezier, belangstelling, woonsituatie, meningen en pracht van een oud gezicht. 

Helaas was de bijdrage van de leden nihil. Misschien is het een idee dit onderwerp in clubverband uit te werken als de bui van clubfilms uitgewoed is.

Gelukkig had Jan de Bloois een alternatief voorbereid en vulde deze avond op met het onderwerp MIDI. 

Wat is MIDI en wat heb ik er aan?


GarageBand editor


Onder deze titel heb ik op woensdag 14-5-2008 een presentatie gehouden bij "mijn videoclub". Uiteraard had ik mijn computer weer meegenomen, en aangesloten op de beamer van de club en op de geluidsinstallatie.

Omdat er in onze zaal geen internet-aansluiting is, en dus geen "live" midi-download demonstratie kon geven, heb ik thuis wat relevante schermafdrukjes in een presentatie-programma gezet. Al met al bestaat de presentatie uit 32 slides.

Vervolgens heb ik een "live" demonstratie gehouden met Quicktime om de midi-bestanden mee af te spelen, en met GarageBand, om deze aan te passen.

Vervolgens is het midibestand als geluidsbestand geëxporteerd (naar iTunes). Tenslotte is dit geluidsbestand gekoppeld aan een kort filmpje.

De presentatie met hierin vele linkjes naar websites, is beschikbaar onder "Presentaties" op deze website. Klik HIER om direct te kijken.

Jan de Bloois

© FVCZ.NL