2008-10-15 "In en om de keuken"


Op deze avond kwamen er films aan bod , met als thema:"In en om de keuken"

Rini Konings kwam met een film over "Het bakken van brownies in de keuken (ca 12 min.)"  met tante als protagonist en nichtje als antagonist. Tante onthult de geheimen van het bakken van brownies aan nichtje. Nichtje doet goed haar best om Tante na te doen. Zoals de meeste kinderen, likt zij ook deeg van het gereeedschap af..Dat is niet overeenkomstig de ideeën van tante en deze geeft haar een vermaning. Dat is een leuk onderdeeltje van de film. Aan het eind, is ze trots op het resultaat. Het ruwe verhaal van deze film is op een NoPro avond door verschillende mensen opnieuw gemonteerd tijdens een workshop {zie bij de Verslagen: 2009-01-14 NoPro technisch).

NOOTZAAK 2

Eddy Jansen: "Brood bakken".

Ook Eddy laat in chronologische volgorde zien hoe hij een brood brood bakt. Tenslotte gaat de bakvorm met deeg de oven in. Na het alarmsignaal dat het bakproces afgelopen is, maakt hij de oven open en en haalt er twee broden uit.

Mieneke Meij: "Drama in de keuken".

Vrouw zit met glas wijn aan het ontbijt, neemt er nog een en nog een... Haar man belt en hoort de dubbelslaande tong en vraagt :"heb je gedronken?". Zij:" Hoe kom je er bij, zo vroeg nog, nee hoor..!"

Na beindiging van het gesprek, realiseert de vrouw zich in wat voor nare situatie ze verkeert: aan de drank en de liefdeloosheid van haar man. Ze krijgt een woedeaanval en smijt van alles in het rond. Dan ziet ze de oven en wil haar hoofd er in steken, maar bedenkt zich bij het horen van het liedje: "I will survive" en smijt alle rommel in de oven. Vervolgens vertrekt haar gezicht, ze grijpt naar  haar borst en valt neer. De deurbel gaat. Het is haar man die de sleutel heeft vergeten. Vervolgens verschijnt de aftiteling in beeld: "Het einde, jij".

John Riegen had een ruwe montage zonder achtergrondmuziek over zijn wel en wee in de keuken. Hij ziet het nut niet in van allerlei apparaten die het je "gemakkelijk" moeten maken . Na allerlei instrumenten getoont te hebben, begeeft hij zich naar zijn eetkamer: Hap Snap.


© FVCZ.NL