2008-11-19 NoPro filmisch

Het aanbod aan films in het kader van NoPro filmisch was minimaal. Wellicht was de reden dat vooraf geen oproep was gedaan aan de leden om met materiaal te komen, of wellicht (en daar hopen we dan maar op) dat men zo druk bezig is met het monteren dat men nog geen gereed product heeft.

In plaats daarvan werd nu gesproken over films voor het themafestival en de producten die men als club hiervoor wil insturen. Uit de filmotheek werden een drietal films geselecteerd die voldoen aan de criteria als onderwerp en lengte van de films. Een paar films staan nog op stapel en deze hoopt men op tijd gereed te hebben.


JohnSterk

De "prijs voor de beste nieuwkomer"  die tijdens de Nationale Manifestatie van de NOVA werd behaald met de film "Eigenbelang" werd door Mieneke opgedragen aan John Sterk, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het produceren van deze film. Voorzitter Jan overhandigde het beeldje aan John, die daarmee zeer vereerd was.

Vervolgens bekeken we de films uit de collectie die geselecteerd waren voren het themafestival. Voor enkele leden waren deze nog onbekend, hetgeen tot verrassende commentaren aanleiding was. In de tussentijds had John Sterk thuis zijn "magische" kastje opgehaald en konden we voor en na de pauze kennismaken met enkele opdracht films die op een DVD worden meegeleverd met het boek "Teleurstelling" uit de Kluwer serie "Zo mooi anders in de zorg".

Verder zagen we fragmenten uit films, zoals San Francisco 1999, Sasbachwalden/Bad Duerheim (testmateriaal HD camera), Oostzee 2007 met bezoek aan Wismar, Niendorf en Boltenhagen, Worms. Verder beelden van het zwemdiploma van zijn kleindochter, een mooie morhin g van vrouw, dochter en kleindochter. Dat dure camera's niet altijd het grote prijsverschil waard zijn als het gaat over de kwaliteit van de beelden liet John zien met vergelijkingsmateriaal van een HV20 camera (een CMOS) en de veel duurde EX1  van Canon. Ook zagen we nog fragmenten van de greenscreen presentatie, die niet iedereen bleek te hebben gezien.Besloten werd met beelden van "Kew gardens in winter" van Philip Bloom, waarbij werd gewerkt met een zg 35mm techniek om de scherptediepte te gebruiken als filmisch middel. Het gaat daarbij om het gebruik van een DOF-adapter (depth-of-field", vooral in gebruik bij prosumer digitale camcorders met een kleine sensor en daardoor groot scherptediepte bereik. Dit is niet altijd gewenst, vandaar dit hulpmiddel.


diy35mmpro4lx9xo5Wilt u graag meer weten over deze techniek, kijk dan eens op Internet en zoek naar het begrip "35mm adapter". Op de foto links een voorbeeld van zo'n opzetlens in combinatie met een Canon HV20 camera.

Geinteresseerd in de film "Kew Gardens in Winter" van Phliip Bloom? Kijk dan eens bij volgende link:

http://video.aol.com/video-detail/35mm-adapter-on-hv20-indoor-lighting/272582306


Succes !!!!© FVCZ.NL