2009-01-28 start Clubfilm2008-01-28 DSC_5393_1vlaardingervaart1

Op 28 januari 2009 was de start van onze nieuwe clubfilm. Alhoewel start? 

Mieneke had in de afgelopen tijd al veel werk besteed aan het maken van een synopsis en was al begonnen met het uitwerken van een scenario. De beoogde spelers waren al benaderd, de medewerking was toegezegd en de opname data waren vastgelegd. Als werktitel wordt aangehouden "Vlaardingervaart".


Mieneke presenteerde deze avond de achtergronden van de film, beschreef de personages in de film en hoe deze neer te zetten. Bij enkele onderdelen van de film is nog wel wat werk te verzetten. Mieneke zal zich verder bezighouden met een beschrijving van de personages en het uitwerken van de dialogen in woord en beeld. In totaal hebben 10 clubleden hun medewerking toegezegd en zij zullen zich bezighouden met opnamen, geluid etc. Begin Mei moeten de opnamen achter de rug zijn, waarna gestart kan worden met de montage. Nu maar hopen dat het weer ons geen parten speelt en we alles tijdig kunnen opnemen. 


2008-01-28 DSC_5391_1

2008-01-28 DSC_5387_1

Tijdens de pauze was er veel belangstelling voor het knutselwerk van Jos. Om tijdens een fietstocht naar Spanje ook opnamen te kunnen maken van ondermeer afdalingen in de Pyreneeën had hij een constructie gemaakt voor zijn JVC camera op een fietshelm. Voor de verdere uitwerkingen kreeg hij adviezen van andere clubleden. Leden die dit gemist hebben maar hierover goede tips  hebben kunnen ongetwijfeld bij Jos terecht.


(foto's: John Riegen)salentein

Tevens werd deze avond stilgestaan bij het overlijden van ons oud-clublid Joop van den Salentein. Joop was tot 2004 en zijn verhuizing naar Zwolle een gewaardeerd clublid en bovendien al jaren ons "oudste clublid". Binnen de club was hij ook bekend als een groot voorstander van de term "dubbel mono". Joop is 90 jaar geworden. Ter herinnering aan Joop werd zijn laatste film op de club "Mijn favoriete plekje" gedraaid. © FVCZ.NL