2009-01-07 Openingsavond

Next

De eerste avond na de jaarwisseling is altijd een gezellige avond, waarbij we elkaar het beste kunnen wensen voor het nieuwe jaar. Vaak wordt daaraan ook de wens toegevoegd dat het een succesvol filmjaar mag worden. Om de nodige inspiratie te kunnen opdoen keken we naar een aantal films uit het rondreisprogramma van het Unica festival in Tunis.  

Van de 4 DVD's werden een aantal films geselecteerd voor projectie omdat we ook voldoende tijd wilden hebben voor een gezellig onderonsje, onder het genot van een kopje koffie of een drankje.

cover dvd unica

We zagen de volgende films:


Entre deux maux (1 min. film, Tunesië, winnaar van de WMMC (World Minute Movie Cup).

Dring... Dring (1 min. film, België)

Forest fairy tale (1 min. film, Litouwen)

Lovec ( 1 min. film, Slowakije)

Vervroegd pensioen (Jef Caelen, Nederland, 20 min., zilver)

Boomrang (Iran, 7 min., zilver)

Sjeng (Huub Bervoets, Nederland, 29 min., zilver)

Osud Prasiatka / Het noodlot van een varken (Slowakije, tekenfilm, 5 min., zilver)


Een aantal uitstekende maar lange goud-winnende buitenlandse films werden vanwege de beschikbare tijd niet gedraaid. Mogelijk kunnen we de DVD's op een later tijdstip nog eens opvragen om ook van deze films te kunnen genieten.Grote afwezige was onze Rinus. De dagen hierna hebben we ook begrepen waarom. Koning Winter heeft zijn intrek genomen in onze streken, met ijsvorming tot gevolg. Naast fietsen en golfen, is ook schaatsen bij Rinus een passie. Als voorzitter van een ijsvereniging heeft hij het razend druk met de organisatie van de "Rottemeren tochten". Na een teleurstelling van een afgelasting op donderdag, bleken de overige dagen een succes te worden. We horen wel van hem hoe een en ander is verlopen.
© FVCZ.NL