2009-01-14 NoPro technisch

Deze NoPro avond was eigenlijk een wat bijzondere avond. Wel een vastgesteld programma en een groot aantal computers, variërend van een 3-tal laptops met Studio of Magix, een 3-tal iMac's en een heuse desktop computer met eveneens een versie van Studio.

De leiding was in handen van John Sterk. Op de verschillende systemen werden opnamen van Rini ingeladen (ca 12 min.) van het bakken van brownies in de keuken, met in de gastrollen tante en nichtje.  Dit was best wel tijdrovend, alhoewel op een iMac via een draadloos netwerkje de bestanden konden worden opgehaald. Op de andere systemen moest dit toch gebeuren m.b.v. een DV bandje in de camera en de daarbij behorende speeltijd van de opnamen.

De opnamen werden vervolgens op de computers gemonteerd na een paar algemene opmerkingen van John. Aan het eind van de avond liet John zien wat hij er zelf van had "gebakken". Ook voor Rini was dit een verrassing, wel miste hij enkele opnamen. Voor de neutrale kijker was dit geen probleem en bleek het een aardige film te zijn geworden.

Belangrijkste bij zo'n werkavond is dat men bezig is met film en met anderen kan praten over de manier van montage. Waarom dit hier en dat daar, hoelang en wat laten we beslist weg. Het werd algemeen op prijs gesteld om op deze manier te kunnen werken.


DSC_5327

DSC_5326

DSC_5330

DSC_5331
© FVCZ.NL