2009-10-07 Pinnacle presentatie


Onderwerp was deze clubavond het veel gebruikte programma van Pinnacle Studio 12. Ben Verbeek maakte aan de hand van een Powerpoint presentatie ons wegwijs in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het programma. Daarbij ging hij vooral in op de door hem gebruikte mogelijkheden. Rob en Willem, eveneens gebruikers van dit programma (versie 14), gaven hierbij ook aanvullende informatie.

DSC_6237Pinnacle Studio is waarschijnlijk het bekendste (instap)pakket voor videobewerking. Producent Pinnacle heeft zelfs na elf versies nog ruimte gevonden voor een reeks zinvolle uitbreidingen en extraatjes.

Net als de vorige editie verschijnt ook Pinnacle Studio 12 in drie versies: een basisvariant, een Plus- en een Ultimate-versie. Bij elke versie zijn de mogelijkheden iets uitgebreider, maar gelukkig houdt Pinnacle ook bij dit trio vast aan dezelfde overzichtelijke interface. Opnieuw duiken drie tabbladen op (Opnemen, Bewerken, Film maken) die perfect de typische workflow weerspiegelen. 

Studio12_Montage_s

We zien onderaan weer de tijdlijn verschijnen (annex storyboard en een tekstweergave) en u krijgt rechtsboven de voorbeeldweergave met ernaast het album. Uiterst links vindt u de vertrouwde knoppenbalk, van waaruit u makkelijk omschakelt tussen de verschillende functies, zoals overgangen, titels en menu’s.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden van dit programma kan terecht op de website van Pinnacle Nederland. Ook bij HDTVnieuws vinden we een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden, de verschillen tussen de verschillende versies en een korte test. Omdat ook Pinnacle Stdio inmiddels een volwassen programma is geworden met vele gebruikers verschijnen ook verschillende handboeken, waaronder: 

285-1

Auteur:Studio Visual Steps

Aantal pagina's: 368 Uitvoering: Paperback

ISBN:

978 90 5905 375 5

Met dit boek leert u onder andere:

videobestanden binnenhalen,  foto's en stilstaande beelden importeren, scènes selecteren en monteren, werken met het storyboard, effecten gebruiken, titel en menu toevoegen, stem en geluid mixen, videofilm op dvd, cd of band zetten, Chroma Key en beeld-in-beeld (Pinnacle Studio Plus).


De Powerpoint presentatie van Ben is inmiddels aan alle leden toegezonden en kan ook worden bekeken in de groep Presentaties.

Na afloop van de presentatie werd onze tijdelijke gastheer Kees nog eens bedankt voor de gastvrijheid die wij mochten genieten in de periode van de renovatie van de Petuniatuin.


Kees&Floor

Kees_en_JanFoto's: John Riegen
© FVCZ.NL