2009-12-02 NoPro filmisch

acertuinDe eerste film was "Kasteeltuinen Arcen" van Harry van der Burgt. De opnamen werden gemaakt in de herfst tijdens een bezoek aan het park met enkele mindervaliden. Vanwege deze begeleiding moest de nadruk worden gelegd op een impressie van het park. De opnamen werden gemaakt in HDV en vervolgens in DV gemonteerd. De gebruikte muziek was afkomstig van "Jardins de Provence" en sloot goed aan bij de beelden. De sfeer werd goed weergegeven. Het gebruik van een voice-over was niet voor iedereen noodzakelijk, maar zou de film wel geschikt maken voor een andere doelgroep.


Van Jan de Bloois zagen we de film "Dieren". De film was gemaakt voor het regiofestival met het thema "Dieren", maar door een foutje? werd een lege cassette ingestuurd. De daar uit voortkomende hilariteit was niet de opzet van de maker. Jammer dat deze film op dat festival niet was vertoond, omdat deze toch wel leuk was met een grappig commentaar. Het gebruik van plaatjes van het Internet en enkele technische trucjes maakten het geheel best het aanzien waard. Voorgesteld werd om de film in onze collectie op te nemen.

Hans van Woerkom had wat ongemonteerde opnamen meegebracht van de "Open dag politie Zoetermeer". Fragmenten hiervan kregen we te zien. Hans stelt deze opnamen ter beschikking van leden die hiervan een montage willen maken.

Met Jan de Bloois gingen we naar de "LaTouche Hoeve" Kamperveen. Het is een leuk sfeerfilmpje met mooie beelden. Alleen misten we de in de film de handicap, waardoor de film niet overkwam. Conclusie is dat het verhaal beter moet aansluiten bij het doel van de film.

John Sterk liet ons vervolgens nog wat opnamen zien uit de serie "Zo mooi anders in de zorg", waarbij verschillende communicatiestijlen worden belicht: motivator, supporter, regisseur, analyticus. Gekozen werd voor de foute casus van de motivator. Sinds de premiere van Vlaardingervaart kennen we nu allemaal "Zuster Linda" wat beter.


© FVCZ.NL