2009-12-09 Korte films

Ben Verbeek liet ons een paar voorbeelden zien van korte films die hij had opgenomen voor toneelgroep Tintel. Hij had daarbij gewerkt met een greenschreen, maar was daar niet tevreden over. In Photoshop had hij de foto's verder bewerkt, maar bij Pinnacle Studio ontstonden problemen bij de randen. John Sterk vertelde daarop wat over het principe bij greenscreen en bij faden van beelden. Probleem is dat het alfa kanaal bij faden ook wordt meegenomen

Rinus Vollebregt had een korte film meegebracht, gemaakt door de Zwitserse "SF Tagesschau". Wel kwam hij daarbij zelf in beeld, omdat het opnamen betrof die gemaakt waren in het voorjaar bij de schaatswedstrijden op de Rotte. Als "president" van de plaatselijke ijsclub werd hij daarbij geïnterviewd. 

cu_hav_band_fEen andere film van Rinus Vollebregt was wel langer en bracht ons "Naar Trinidad op Cuba" en natuurlijk mochten de fietsen ook mee. Mooie plaatjes van een voor velen toch wat vreemd land. Het einde was wel erg plotseling, zeker na de opmerking van Rinus "meer komt er niet meer". Aan de film zal nog wel wat moeten worden gesleuteld omdat het commentaar node wordt gemist. Nu moesten we het doen met wat tussentiteltjes. Jammer dat het live geluid zo hard was. We wachten met belangstelling op een wat aangepaste versie.


Jan de Bloois was gaan "Fietsen met Andre". Helemaal naar Schiphol en weer terug. Naast mooie plaatjes zagen we ook wel wat overbodig materiaal. Voor de maker wellicht leuk, maar voor een buitenstaander onbelangrijk. Een voice over lijkt hier wel op zijn plaats. Jammer dat het fietsen zelf in zeer geringe mate in beeld kwam. Het maken van opnamen bij fietsen kan wel eens betekenen dat je weer terug moet fietsen, soms wat eerder ergens moet zijn en vaak opnamen moet overmaken.

Van Eddy Jansen zagen we wat opnamen van het Unica festival. De film was echter nog niet klaar. De opnamen van de opening van het festival waren leuk. Vooral het stuk met de kinderen was mooi opgenomen en gemonteerd. Jammer alleen dat het geluidsniveau nog niet overal gelijk was. Dit houden we tegoed.

Als intermezzo zagen we een kort filmpje van de NOS uit 1999. Pas aan het einde krijgen we wat meer klap klap te zien en horen. Je moet maar op het idee komen.

Jan Boelhouwer had ook nog wat familiemateriaal op zijn mediaplayer staan. Jammer dat de instelling niet goed stond, waardoor we te dikke figuren kregen te zien. Het probleem zal door Jan worden uitgezocht, zodat we een andere keer de goede beelden tezien krijgen.


© FVCZ.NL