2010-09-15 NoPro technisch

Vandaag onze eerste NoPro technisch van het najaar 2010. Tijd om weer wat technische problemen aan de orde te stellen. Het probleem van onze penningmeester/ barman Floor was voor ons echter niet oplosbaar. Een wat ongelukkige val zal hem enkele weken uit de roulatie gaan houden. Van hieruit beterschap Floor!

Wout stelde een probleem aan de orde mbt de montage van opnamen van zijn nieuwe AVCHD camera in het programma Studio 14 op zijn computer. Hij werkt met zijn PC op een 17" scherm en kijkt naar het beeld op een 24" scherm. Probleem is het uit de pas lopen van beeld en geluid, ongeveer 1,5 sec verschil. Na renderen loopt het wel gelijk. Advies van Rob is een scherm te gebruiken en het achtergrond renderen uit te zetten. Ben is van mening dat je bij Studio 2 schijven moet gebruiken: een systeemschijf voor Windows en Studio en een tweede schijf voor de data bestanden. Een derde schijf voor renderen is volgens hem nog beter. Defragmenteren van de schijf blijft echter nodig. Wout zal thuis het nodige proberen toe te passen.

John Sterk had weer wat geëxperimenteerd met het maken van een DVD5 schijf met blue-ray informatie. Hiervoor gebruikte hij het programma Encore van Adobe. Bij het testen op bij Mediamarkt aanwezige spelers bleek dat slechts twee van de zes het konden afspelen. Probleem blijft het werken met menu's. Het minste problemen had hij nog met de speler van LG.

Gerrie Kierdorff liet ons nog een film zien waarvan de beelden met verschillende camera's waren opgenomen. Hiervoor waren afvalshots gebruikt van een promotiefilm voor JR Edwards Automatisering. Het idee hier achter is om met allerlei losse opnamen een montagewedstrijd te houden.© FVCZ.NL