2011-01-05 Opening seizoen 2011

Next
Voorzitter Jan opende deze avond en merkte op dat dit toch ook weer iets bijzonders is omdat hij daarmee tevens het jaar mocht openen. Naast alle persoonlijke wensen en een goede gezondheid wenste hij ons ook weer een goed fillmjaar toe.

Verder vertelde Jan hoe hij in de afgelopen dagen bezig geweest was met het maken van ondertitels bij een film. Het komt wel eens voor, dat je een film of filmpje wilt voorzien van ondertiteling. Met DVD Studio Pro (en ook enkele andere pakketten) is zoiets mogelijk. Het hele proces bij DVDStudio wordt heel duidelijk uit de doeken gedaan door Ken Stone. Een link naar zijn artikel kun je hier vinden. Het is in het Engels, en zonder ondertiteling!. Het is een heel karwei om elk regeltje tekst in te typen en op de juiste plaats te zetten. Jan heeft e.e.a. uitgewerkt en op zijn website gezet. Belangstelling? Klik dan hier.

Jan Boelhouwer gaf een toelichting bij het programma, hierbij op details geholpen door Mieneke en Jan voor de onderwerpen die zij gaan presenteren in het komende seizoen. John Riegen had een paar bandjes gemaakt met de opnamen van de politiedag in Zoetermeer, gemaakt door Hans van Woerkom. In de komende week zullen de deelnemers aan de montagewedstrijd de gegevens op hun montagesysteem laden. Ergens in April zal een avond worden gereserveerd voor het vertonen van de op basis van dit materiaal gemaakte films. De lengte van de films mag tussen 5 en 10 min liggen (montage 1:5 tot 1:10). Het is wel de bedoeling om een film te maken met kop en staart, dwz voorzien van titel etc. Het al of niet gebruiken van muziek en voice-over is vrij. Wel moet dit dan een bewuste keuze bij de montage zijn. Zo'n 8 leden hebben zich opgegeven voor deze wedstrijd.

59072

Na de pauze keken we naar beelden van de film "Children of the corn", een horrorfilm naar het verhaal van Stephen King over een Amerikaans plattelandsdorpje waar alle volwassenen zijn afgeslacht door de kinderen. Wanneer Burt en Vicki op een plattelandsweg een aanrijding hebben met een gewonde jongen proberen ze in het nabijgelegen dorpje hulp te zoeken. Wat ze niet weten is dat ze in dit dorp juist hun onheil tegemoet gaan. Hier in Gatlin, Nebraska, leeft een groep kinderen die onder leiding van de jonge predikant Isaac en zijn hulp, de bloeddorstige beul 'Malachi', alle volwassenen hebben afgeslacht. Omdat de kinderen geloven dat alle volwassenen vol zonde zijn, willen ze ook Burt en Vicki aan hun god offeren. Deze horrorfilm is gebaseerd op het korte verhaal van Stephen King uit 1978. Het is niet voor het eerst dat dit verhaal verfilmd wordt. In 1984 verscheen de horrorklassieker met dezelfde naam in de bioscoop en die film kende in de jaren negentig tot aan 2001 maar liefst zes vervolgfilms. Wat opviel in deze versie was het gebruik van point-of-view bij het camerawerk. Leden die meer van deze film willen zien kunnen terecht bij Jan (bekijken DVD) of bij   opnamen op Internet.


© FVCZ.NL