2011-03-23 NoPro technisch

De techniek van deze avond werd geleverd door Ben en Jos, die onafhankelijk van elkaar, alle twee een kleine "spionage" camera hadden meegebracht. De resultaten van dit ca. 10 euro kostende "hebbeding" was verrassend goed, zoals we op de beamer konden zien. De mogelijkheden zijn zeer beperkt, want alles gaat automatisch. Alleen het opnemen moet je zelf doen met stabiele hand want zoiets plaats je niet op een statief. Jos zag wel mogelijkheden op dit ipv een gewone camera op zijn fietshelm te monteren.

Daarna keken we naar de mogelijkheden van iMovie bij het maken van een trailer voor een film. Het is verassend wat met standaard mogelijkheden wordt geboden. Kies voor een thema, sleep de fragmenten in de vakjes en de rest doet het programma voor je. Ben je tevreden dan is het prima zo. Mogelijkheden om zelf wat aan te passen zijn niet mogelijk. Je moet het met de standaard sjablonen doen. Natuurlijk moet je voor het maken van een trailer wel eerst een film maken.

trailer imovieAls je de film al goed vond, dan heb je de trailer nog niet gezien. In iMovie '11 kun je er zelf een maken. Er zijn 15 filmtrailersjablonen om uit te kiezen, waarbij vrijwel elk genre is vertegenwoordigd: avontuur, drama, romantische komedie en de rest. Grafische effecten en titels flitsen over het (grote of kleine) scherm. Het legendarische London Symphony Orchestra verzorgt de originele soundtrack. En voor je het weet heeft je filmpje Hollywood-allure. Een filmtrailer is in een handomdraai gemaakt. Je klikt op je fragmenten om ze op het storyboard te zetten, vult de namen van de hoofdrolspelers in en verzint een paar mooie titels. Daarna gaat iMovie ermee aan de slag. Je fragmenten worden bijvoorbeeld op maat gesneden, en er worden overgangen, titels en special effects toegevoegd. Het resultaat? Een trailer die zijn weerga niet kent.© FVCZ.NL