2011-04-13 Regiofilms van leden

Deze avond een selectie van films van leden die op de regio hebben gedraaid en waar ook een juryrapport aanwezig is. Op een voorgaande avond was dit vergelijken met de uitspraken van de juryleden erg leerzaam gebleken.

thailandTRIERcapadocie


Begonnen werd met "30 dagen Thailand" van Rob Kleijn. Een leuke impressie van een rondreis, waarop toch ook wel wat kon worden aangemerkt. Zo waren de muziek en het live geluid erg hard t.o.v. de stem, die ook wat te scherp was. De lengte van de shots was wisselend, soms traag, soms erg snel. De film kon ook wat meer close-up's gebruiken. De film bevat erg veel informatie die niet blijft hangen.


Vervolgens trokken we naar Trier voor "Trier, een wandeling door 2000 jaar geschiedenis" van Harry van der Burgt en John Riegen. Veel plekjes in Trier werden bezocht met ook regelmatig een terugblik naar het verleden. Het live geluid was onopvallend en werd daardoor wel gemist. De muziek was op den duur wat indringend en voor sommigen steeds hetzelfde. Toch was bij overgangen naar een ander onderwerp de muziek weer anders. Deze film kreeg op de regio in 2006 de prijs voor de "beste reisfilm".Gerrit van Doornen maakte "Capadocie Adventure" in 2002. Mooie fotografie vanuit de ballon, waarmee een tocht boven het fraaie gebied werd gemaakt. Vooral de schaduwen bij de ondergaande zon leverde heel mooie plaatjes op. Een mooie film om naar te kijken, de tekst was to-the-point. We konden in alle rust genieten van het landschap, omdat de film vaak dezelfde beelden liet zien. Inkorten zou de film ten goede komen.© FVCZ.NL