2011-10-19 NoPro technisch

Door omzetting van het programma deze avond een NoPro technisch met een geïmproviseerd programma.
Aandacht werd besteed aan de DVD van de musical Ester, omdat deze nu gereed gekomen is met ondertiteling (al of niet uit te gebruiken) en gemaakt op een DL DVD om de kwaliteit zo goed mogelijk te laten zijn. Op de Yamaha DVD van de club werd e.e.a. foutloos afgespeeld en verliep de overgang van laag 1 naar 2 zonder haperingen. Jan vertelde nog over de problemen met het branden van de DL. Gesuggereerd werd om de firmware van zijn brander te updaten, maar daarbij uiterst secuur te werk te gaan en tijdens updaten het systeem helemaal met rust te laten.
Vervolgens keken we naar de eerste drie kwartier van de musical Ester. Zoals gebruikelijk komen er dan toch weer wat kleinere zaken aan de orde. Het blijft echter een registratie van een musical en geen film.

Na de pauze werd aandacht besteed aan Adobe Premiere Pro (APP), waarvoor Ben zijn "indrukwekkende" PC had meegebracht. Omdat Ben pas sinds kort met APP werkt kreeg hij hierbij assistentie van Hans. Zo werd een globale indruk verkregen van de mogelijkheden. Vooral de integratie van Final Cut Pro bestanden met APP is een mooie optie, maar deze kwam niet helemaal uit de verf door gebrek aan bestanden.


© FVCZ.NL