2011-10-26 Mindmap film

De programacommissie heeft zich voorgenomen om de komende programma-avonden te besteden aan het onderwerp “Het verhaal in de film” . Zoals we allemaal weten, is een film meer dan een verzameling aan elkaar geplakte shots. De vraag is nu: hoe zorgen we ervoor dat het inderdaad meer wordt dan een aantal aan elkaar geplakte shots waardoor er een goed bekijkbaar geheel ontstaat. We gaan dat doen aan de hand van een voorbeeld en wel een vakantiefilm. Iedereen kan zich daarbij voldoende voorstellen. En het biedt ook de mogelijkheid om er daadwerkelijk iets mee te gaan doen (want dat willen we ook) door het filmen van een “uitje”.

De manier waarop we de dingen gaan doen, is wat afwijkend van wat je gewend bent. We gaan er van uit dat vrijwel alle benodigde kennis bij ons allemaal wel in huis is, het is alleen zo lastig om op het juiste moment de juiste dingen te doen en niet te vergeten. 
We gaan daarom proberen om al die kennis boven water te halen en vast te leggen met behulp van een techniekje genaamd Mindmapping (zie 
nl.wikipedia.org/wiki/Mindmap)aan het werk om samen alles op een rijtje te krijgen. Aan de hand van de uitkomsten daarvan zullen we de nodige checklijstjes kunnen maken en daarmee weer ons eigen “Handboek Video”.

Hierbij het resultaat van de eerste avond. De leden hebben dit per e-mail gekregen.

mindmap film

(verslag volgt)

© FVCZ.NL