2012-11-28 Diverse films


Helaas kon het programma "Montage op iPhone ed." niet doorgaan. De voorbereidingstijd was te kort om dit goed te kunnen doen.
In plaats daarvan werden een paar films bekeken.

Jan de Bloois had zijn laatste film uit de serie "Levensverhalen" meegebracht. Uit een film van 75 minuten werden een paar hoofdstukken bekeken. Bij de titel had Jan wat gewerkt met Motion door een voor een pand stand bord te gebruiken om daar de titel op te laten zien. 

morphing

Aan het eind van de film werden afsluitend foto's vertoond in een kader, waarbij gebruik gemaakt was van morphing. Belangrijk daarbij is dat de hoofden op dezelfde plek in beeld komen en de verhouding ook hetzelfde zijn. 

Jan was uitgegaan van ogen op 1/3 hoogte, kin op 2/3 hoogte. Als lengte van een shot werd 3 sec aangehouden. Belangstellenden voor levensverhalen kunnen terecht op www.levensverhalen.tk
Na de pauze keken we naar een paar fragmenten uit de DVD over 25 jaar FVCZ. Veel oude bekenden en ook een paar gezichten van huidige leden. De kwaliteit op DVD was wat minder dan we nu kennen, maar de historische waarde deel veel.Vervolgens keken we naar een paar hoofdstukken uit de DVD Kerstoratorium. Dit was een van de eerste producties met multicam en grotendeels al opgenomen in HD kwaliteit. Je ziet dan toch wel verschillen met de opnamen van een SD camera.Als laatste film zagen we een film over Django Reinhart, een bekende zigeuner gitarist. Mooie opnamen van een bezoek aan een live concert, waarbij vooral het enthousiasme van muziek makende bezoekers opviel.

In de afgelopen dagen ontvingen we een artikel over morphen, dat Jan geschreven had. Voor belangstellenden is dit te vinden bij onderstaande link: www.fvcz.nl/Het_'Morphen'_van_een_aantal_portretten_v2.pdf

 

© FVCZ.NL