2012-12-19 Slotavond

Tijdens de slotavond van de club krijgen we veelal nog wat films te zien die men vergeten was. Soms krijgen we ook wat nieuw werk te zien, zoals vanavond.

We begonnen met "Andalusie" (april 2012) van Jacques van Herten. Uit 5 kwartier materiaal had hij een selectie gemaakt die ons meenam naar een "zonnig" Andalusie. Althans dat zonnig was de bedoeling van Jacques, maar hij kreeg oo te maken met winterse omstandigheden. Toch werd het een leuke vakantiefilm met een bezoek aan Torcal, het natuurpark met erosie verschijnselen, als ook de Sierre Nevada in de sneeuw. Voor velen was het bezoek aan Los Alpachados het leukst, omdat met een auto door smalle en steile steegjes moest worden gereden. Ook met TomTom is het niet alles. Voor ons wel een leuke film.

Eveneens van Jacques was de film "Speelgoed voor echte mensen" (2010), waarbij het verhaal door Desi verteld werd. Wat je al niet met bestuurbare bootjes kunt doen als je de ruimte hebt, zoals op de plas bij Eindhoven. Leuke registratie van deze snelle bootjes.

Van geheel andere aard waren en paar filmpjes waarbij de hogeschool van de 3D animatie aan bod kwam.
We zagen "Aqua harp" en "Cathedral pictures". Prachtig om naar te kijken en van te genieten. Om zoiets te maken is nog een brug te ver. Als we dat nog eens willen bekijken klik dan aquamusic of cathedral.

Dichter bij ons was de film "Zorgboerderij Buitengewoon" van Gerrie Kierdorff. Op 16 augustus 2012 maakte zij een registratie van deze zorgboerderij in Pijnacker. Het idee daarachter was het maken van een film van 5 minuten met als thema "Zorg: We kregen een mooi beeld van personeel en cliënten.

Via Willem kregen we een stukje film te zien gemaakt in 1977 door Jan Eggink. Dit werd voor velen een stukje "raad waar je bent" met voor oudere Zoetermeerders bekende plekken en oude bussen. Iets voor het Historisch Genootschap.

"Taj Mahal" (2012) was van Hans van Woerkom en gaf een mooi beeld van dit kunstwerk in Agra, India. Goede informatie over het ontstaan van dit complex.

"Tsjechie 2004" van Theo Loomans was een hermontage van oude opnamen. De beelden werden van een DVD gehaald en opnieuw bewerkt in Pinnacle. Mooie beelden van rotsformaties in her Reuzengebergte en het Tepla klooster van de Norbertijnen. Complimenten voor het commentaar bij de beelden. Wel wat weinig CU's, maar wat wil je als je die niet hebt opgenomen. Volgens Theo werden wel alle elementen in de film behouden, maar werd hij wel ingekort.

Van Gerrie Kierdorff zagen we "Keratex-12".  Het waren opnamen van de feestelijke opening van de expositie Keratex-12, een expositie met een combinatie van keramiek en textiel. Daarbij werden veel kunstvoorwerpen speciaal voor deze expositie gemaakt. Aardige CU's, alleen wat weinig. Een echt familiegebeuren met Luky Lambo en Linda Kierdorff.

Eveneens van Gerrie Kierdorff was "Kunst-ig met klei", een registratie van een kunstmarkt in Gouda. Een mooie tekst op rijm en leuke beelden van een met klei werkend kind. Een mooie afsluiting van een seizoen.© FVCZ.NL