2013-01-09 Openingsavond

Next

Na een woord van welkom door voorzitter Jan de Bloois kreeg nieuwkomer Kees den Hartogh de mogelijkheid zich voor te stellen aan de aanwezige leden.Vervolgens keken we naar "Suriname" van Rinus Vollebregt. We keken naar inmiddels wel wat bekendere plekken in Suriname, zoals Fort Zeelandia. Rinus kan zijn herkomst natuurlijk niet verloochenen, dus ook in deze film veel aandacht van flora en daaraan verwante zaken. We bezochten ondermeer een bouwvallige suikerriet plantage, een vlindertuin annex vlinder kwekerij en botanische tuin Para Flor. Ook kregen we meer informatie over de nationale plant van Suriname. Mooie beelden zoals van Rinus gewend, maar de overgangen en het live geluid moeten nog wat aandacht krijgen.

Met Jacques van Herten trokken we voor een "Herfstvakantie langs de Moezel"(2009) naar Pünderich. 

De filmopnamen werden gemaakt door Desi, omdat we Jacques veelvuldig in beeld zagen met zijn nieuwe hobby fotograferen. De mooie beelden werden wel door hem gemonteerd en met succes. We zagen een mooi en onderhoudende film over de herfstsfeer met fraaie kleuren.
"Een dagje dierenpark" was een montage van Theo Loomans uit 2013. De opnamen waren nog gemaakt met zijn oude 
handicap. We zagen mooie opnamen, maar we misten het commentaar. Volgens Theo was dat ook niet nodig, omdat we toch wel zagen wat er voorbij kwam.


© FVCZ.NL