2013-03-20 Inloop avond

Ondanks het feit dat er reclame werd gemaakt in lokale bladen was de opkomst gering. Toch konden wat vragen van gasten worden beantwoord. 
Bij het aspect uitvoeren op een HD of stick werd door Gerrit opgemerkt dat we bij FAT32 tegen problemen aanlopen wat grootte van de schijf en omvang van de bestanden betreft. Bij FAT32 kunnen we maximaal 4GB bestanden aanmaken. Dat hoeft voor ons op zich geen groot probleem te zijn omdat we dan bij MP4 al ruim een uur lengte te kunnen halen.
Daarnaast is natuurlijk van belang dat de formattering met FAT32 van toepassing is bij gebruik van sticks op onze BD speler.
Bij  andere toepassingen is het van minder belang.

Jan Boelhouwer had de film over het Zoetermeerse gasfittershuisje nog wat ingekort. De algemene indruk was dat er best nog wat vanaf kon om toch een goede indruk te krijgen van het slopen van zo'n pandje. De achtergrondinformatie was wel van belang. Wel was in de film onduidelijk waar het pandje heeft gestaan. De keuze van de muziek was minder gelukkig.

Jan de Bloois had weer een nieuw familieverhaal gereed, in dit geval over L. Laan, geboren in een groot gezin, Hoofdpersoon Lodewijk gaat bij de marine en door het uitbreken van de oorlog wordt de O13 en haar bmanning vermist. Door latere nasporingen is inmiddels een mogelijke lokatie in de Noordzee gevonden, maar de duikboot is nog niet geborgen. Door de prachtige voice over van Hennie Stoel is het een leuk aandenken geworden.

John Sterk had een lipdub *) gemaakt op de muziek van Alles is liefde.
Het was een leuk aandenken geworden.
John gaf nog wat adviezen voor het maken van een libdub:
1. Beste is te filmen met een groothoek, waardoor op 2-3 meter alles scherp is en de aandacht gericht kan worden op de opnamen zelf.
2. Belichting vastzetten (gebruik wel de zebra)
3. Oefen eerst in lopen met de camera en kijk naar mogelijke hindernissen.
4. Werk met LCD scherm omdat in dit soort films de zoeker geen optie is.

*Begrip lipdub:
Een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door die van het originele nummer. Er wordt meestal een vorm van een draagbare stereo gebruikt, zoals een iPod of boom box. Uiteindelijk lijken de meeste lipdubs op eenvoudige videoclips, hoewel vele toch goed voorbereid en geproduceerd zijn. Soms zelfs met de hulp van een productiebedrijf en met professionele steadycams. De meest populaire lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continu shot bestaan, waarin de camera reist door verschillende kamers en situaties in bijvoorbeeld een kantoorgebouw, school of universiteit.


© FVCZ.NL