2013-04-27 Steden/landen festival


Een mooie opkomst en een groot aanbod aan reisfilms. Zo kan de avond worden samengevat.
Opzet was om in 2.30 uur een reis rond te wereld te maken en dat is gelukt.

We begonnen in Potsdam waar de "Lusthof Potsdam 2002" (6 min) het onderwerp was van John Riegen. Met Jan de Bloois trokken we naar Tsjechië en wel naar "Cesky Krumlov" (4.20 min.) om vervolgens met Jacques van Herten een uitstapje te maken naar "Parijs 2000".
Verder zuidwaarts ging het met Ben Verbeek naar "Lanzarote 2006" ( 12 min.) om tenslotte te landen in "Rio de Janeiro" (10 min.)met Harry van der Burgt. In een koud en gletscherachtig "Alaska" (15 min.) kwamen we met Gerrit van Doornen. Na even wat dichter bij huis te blijven met Eddy Jansen in "Gdansk" (4.25 min.) maakten we de lange vlucht naar "Singapore" (20 min.) om met Kees den Hartogh deze stad te verkennen. Wat een moderne stad met veel westerse invloeden.

Milecastle 39 on Hadrian's Wall

Tenslotte keerden we terug naar "Noord Engeland" (18 min.) waar we onder leiding van Jacques van Herten de muur van Hadrianus en de omgeving verkenden. 

Jammer dat door technische problemen (ontbreken van een geluidskabeltje voor de Canon camera) Kaapstad niet bezocht kon worden. Als alternatief keken we naar de film "Van plant naar klant", eveneens van Rinus Vollebregt.

Het aantal aanmeldingen was zo groot dat we best nog een avond over dit onderwerp kunnen vullen.© FVCZ.NL