2013-06-12 Films van leden

screenshot 679

De avond werd begonnen met een stuk uit opnamen die Ben voor zijn werk had gemaakt. 

Jan Boelhouwer had een hermontage gemaakt van zijn film over het Gasfittershuisje. De sloop hiervan bracht in Zoetermeer wel een en ander in beweging. In opdracht van de werkgroep Bewegend beeld en Geluid van het Historisch Genootschap Zoetermeer, is er een documentaire gemaakt van de sloop van het "Gasfittershuisje". Dat huisje hoorde bij de gasfabriek die van 1907 tot 1917 Zoetermeer van gas voorzag. Deze versie van de film film was op een aantal plaatsen sterk ingekort. Aan de andere kant had Jan weer veel informatie toegevoegd over de gebruikte sloopapparatuur als een dragline etc.
Het was wel erg veel informatie, waardoor je moeite hebt om alle informatie te onthouden. Toch is het een prettig filmpje geworden om naar te kijken. Een stukje van de sloop is te zien op
Vimeo.

Met Willem Koelewijn gingen we naar Utah Beach (2012) voor de herdenking van D-Day. Mooie beelden van dit nagespeelde geheel, waarbij je wel het commentaar mist bij de beelden. Ook had er wel wat live geluid bij gemogen. 

teide-volcano-in-tenerife

Met Jaques van Herten maakten we een bezoek aan Tenerife (2013), voor een kennismaking met een eiland zonder zonnige zandstranden. Prachtige beelden en een zeer goed commentaar.
Met name de Teide vulkaan laat dan weer de nodige indruk achter.
Op deze manier doet een film toch wel het verlangen bij je opkomen om het in het echte (nog) eens te gaan bekijken.

Na de pauze even aandacht voor de promotiefilm voor de Nationale Manifestatie 2013 in Alphen a/d Rijn.
Daarna maakte we een fietstocht naar Rome met Jos Houdijk. Mooie beelden van een inspannende tocht, waarbij helaas nog het commentaar ontbrak. Dat hebben we een andere keer nog te goed.© FVCZ.NL