2013-11-20 Films van leden

Door omstandigheden kwam het onderwerp gastspreker of club op bezoek deze avond te vervallen.
Allereerst werden wat mogelijkheden besproken die binnenkort aan de orde kunnen komen, zoals filmen van kaarsjes avond, Dickens activiteiten in de Zoetermeerse Dorpsstraat of de mogelijkheden van een cursus FCPX en Motion. Van dit laatste pakket werden door John een aantal mogelijkheden vanaf zijn iPad vertoond.
Ook de mogelijkheden van kleur grading werden vertoond aan de hand van een film van Croocked Path Films. 

Jan de Bloois was een oude film tegengekomen bij Zeeland TV. Gesproken werd over Cor Dees, een zeer bekende amateur filmer uit Middelburg in de jaren 80. Naast de film zagen we ook de "making of" en konden zien hoeveel tijd er destijds in een animatiefilm ging zitten. Dan is dat nu met de moderne computersystemen wel eenvoudiger geworden, maar ook nu nog is het hebben van een idee erg belangrijk.

Jan de Bloois had opnamen gemaakt van het trio waarin zijn zus zingt. Opnamen werden deels gemaakt voor een green screen, terwijl de geluidsopnamen tevens werden gemaakt op een geleende Zoom H2. Op marktplaats heeft hij inmiddels een exemplaar kunnen vinden en aangekocht, omdat hij toch wel enthousiast was over de mogelijkheden hiervan.

duivenvoorde

"Een historische ontmoeting in de herfst" van Jacques van Herten bracht ons bij kasteel Duivenvoorde. Volgens de voice-over was het een verrassende ontmoeting met fraaie herfstbeelden. En dat hierbij geen woord teveel is gezegd, hebben we allemaal met eigen ogen kunnen zien. Prachtige beelden, veel oog voor details en een mooi commentaar. Jammer dat het kasteel niet altijd te bezichtigen is, maar voor de enthousiaste wandelaar is er rond dit kasteel erg veel te beleven en kan men genieten van een pracht stukje natuur in onze druk bevolkte randstad.

Westerpark-591x572Eveneens van Jacques was de film "Voorjaar in het Westerpark" (juni 2013). Opnieuw een goed verhaal gebaseerd op informatie zoals die door de Gemeente Zoetermeer op de website wordt gegeven. De mooie beelden, goede close-ups en de rustige muziek maakten deze film tot een lust voor het oog. Voor Zoetermeerders een andere kennismaking met de natuur in hun eigen stad. Voor deze film werd eerst de tekst geschreven en werden later de beelden geschoten. Een groot voordeel daarbij is wel dat Jacques tot de regelmatige bezoekers van dit park behoort en al wandelend of fietsend alle plekjes wel eens heeft gezien.

Een genot om naar te kijken.


© FVCZ.NL