2014-02-12 NoPro filmisch

Allereerst werden wat algemene zaken besproken, waaronder een voorstel tot het maken van een karatefilm (Ben Verbeek) en de mogelijkheid films te maken voor Zoetermeer Actief. Het is een platform waarop wij onze films kunnen laten zien. Dit zal op de jaarvergadering verder worden besproken.

De eerste film van de avond bracht ons naar "Japan, land van de rijzende zon". Dit maal met een aangepaste titel en bewerkt geluid. We zagen weer Takayama, Kyoto (de oude hoofdstad met we; 2000 tempels en veel historische gebouwen), Hiroshima (oorlogsmonument) en de rode tori op het tempeleiland Mijayima.
Blijft leuk om naar te kijken.
Nieuw waren een trailer van Jan de Bloois voor de Oorlogsgraven Stichting en een film over "Costa Rica" van Hans van Woerkom. In 14 minuten zagen we veel van het land met een leuke aftiteling met krokodillen. Aan het geluid moet nog wat worden verbeterd omdat veel losse fragmenten van verschillend niveau waren.

Zicht+op+Gulpen

Met Jacques van Herten gingen we "Wandelen tussen Wittem en Gulpen" (2013) om halverwege tijd te maken voor "effe puffen". De film straalt rust uit, vertelt veel maar is geen documentaire. Mooie beelden met mooie muziek.

Van geheel andere soort was zijn film over "Valentijnsdag Leidschendam" met veel korte fragmenten en een leuk interview. Eerste klus voor Midvliet TV. De Valentijns gedachte werd mooi in beeld vastgelegd.
© FVCZ.NL