2014-03-26 Films van leden

Een zeer gevarieerd programma deze avond met films over de meest uiteenlopende onderwerpen.We begonnen met een korte promotiefilm van Gerrie Kierdorff over de mogelijkheden van een caravan level  systeem van HPC Hydraulics. Voor de camper gebruikers onder ons een ideale manier om de camper toch recht te zetten. In drie minuten kregen we een mooi beeld van de mogelijkheden. Op de camperbeurs van eind maart werd de film vertoond, zodat de tijd tussen opnamen en vertoning klein was. Een leuke uitwerking van een niet alledaags onderwerp.Vervolgens liet Gerrie ons de film "Glas" (ca. 8 min) zien, gemaakt naar aanleiding van het vervangen van de ruiten in haar woning. De intro over het ontstaan van glas deed wat anders verwachten en dachten we niet direct aan het vervangen van ramen. We kregen in de film wel een goed beeld van het vervangen van ruiten, zeker mede door het gebruik van afwisselende standpunten. Een bewijs te meer dat de onderwerpen voor een film gewoon op straat liggen.Van veel technischer aard was de opname van Ben Verbeek over een "flight simulator". Je ziet zoiets tenslotte niet elke dag. Over de belichting en met name een verschuivende balk bleef onduidelijkheid bestaan. Toch was dat de reden van Ben om de opnamen te laten zien. Wellicht dat bij verdere opnamen meer duidelijkheid bestaat.

Plitvice01

In 3 minuten gaf Theo Loomans ons een impressie van de "Plitvice meren", opnamen gemaakt in 2010. Hierbij had hij twee versies gemaakt met verschillen in muziek en voice-over. Doorlopen van muziek achter de tekst had de voorkeur. De muziek op zich was wat minder passend bij de beelden.

"Carnaval in Stompwijk" was een film van Jacques van Herten. Het lange wachten voor het begin van de optocht werd extra benadrukt door het een paar maal in beeld brengen van de torenklok. Mooie variatie in beelden ondanks de beperkte bewegingsvrijheid van de cameraman. Als je dan aan de slootkant staat sta je natuurlijk wel ideaal om de in de sloot springende deelnemers te filmen. De mooie beelden van de bovenkant van het bad in de vrachtwagen bleken gemaakt te zijn met een tweede camera (GoPro). Je moet ook wat geluk hebben bij dit soort opnamen. Als geheel mooie sfeerbeelden met afwisselend HT en CU en veel aandacht voor de spelende kinderen en feestvierende volwassenen. Voor de liefhebbers: de film is nog te zien op de site van Midvliet.tv bij uitzending gemist.

De tweede film van Jacques werd gemaakt in het kader van NLdoet en ging over de "Zorgboerderij Oliehoek" in Wassenaar. Zorgboerderij Oliehoek is een kleinschalig familiebedrijf waar mensen met een zorgvraag een passende en waardevolle dagbesteding vinden. In het kader van NLdoet werden wat bruggen geplaatst om de toegankelijkheid te verbeteren. Door gebruik van een Sennheiser op de camera was de tekst van de vertellers goed verstaanbaar. Voor de rest mooie en afwisselende beelden zoals we van de maker inmiddels wel gewend zijn. Ook deze film is te vinden op de website van Midvliet.tv onder uitzending gemist alsmede op de website van de zorgboerderij.

De laatste film van de avond was eveneens van Jaques en gemaakt als "een verhaal achter de mens".
"Caitlin Koenen" liet zien dat je al op jonge leeftijd bezeten kunt zijn door een hobby, in dit geval het houden en trainen van zangkanaries, meer precies Spaanse Timbrado's. Door de mooie opnamen en goed commentaar kregen we een goed beeld van dit niet alledaags onderwerp.© FVCZ.NL