2014-04-09 Films van leden


De eerste film van deze avond was een in het weekend gemaakte film van Gerrie Kierdorff over de "Modeshow in de Dorpsstraat 2014". 

modeshow

Het was een mooie impressie van deze modeshow, helaas moest worden volstaan met de beelden van een camera omdat de opnamen van camera twee niet bruikbaar waren door overbelichting en blauw zweem. Niet duidelijk is waardoor deze fout is gemaakt.

Met betrekking tot de montage kan worden opgemerkt dat veel overgangen erg hard overkwamen en dat meer gewerkt zou moten worden met overgangen in beeld en geluid. Gezien de korte tijd die beschikbaar was voor de montage toch een mooi stukje werk.
De tweede film van Gerrie was "HPC Leveller", gemaakt voor een demonstratie van een camper hulpmiddel. Een aantal van ons had de film al gezien. Bij de doelgroep is de film zeer goed ontvangen.

Haar film "Glas" was reeds eerder vertoond, maar de film was nu bewerkt zonder de inleidende beelden over glas. Met muziek van The Adderley Brothers is het een mooi document geworden. Hoe de simpele vervanging van de ramen in je huis tot een film kunnen leiden.

Na de pauze vertelde Ben Verbeek het een en ander over het uploaden van een video op Youtube voor Zoetermeer Actief. Aan de hand van een film van Pinnacle werd dit verder verduidelijkt. De inlog code etc is boor Ben aan de aanwezigen verteld, maar kan uiteraard in dit verslag niet worden vermeld. Mochten de gegevens nodig zijn dan kan men deze als clublid van Filmgroep Zoetermeer bij Ben krijgen.

gothic3083

Daarna een paar films van Jacques van Herten over niet alledaagse onderwerpen. De eerste film werd gemaakt op basis van ongeveer een uur verstrekt materiaal. Dit kan leiden tot verrassende resultaten. De film "Tattoe" van Jacques was hier een mooi voorbeeld van. Gekozen was voor een opbouw van binnenkomst tot meer heftige beelden. Mooi stuk werk.

De tweede film "Gothic & Fantasy" ging eveneens over een niet alledaags onderwerp. Opgenomen in de Broodfabriek in Rijswijk, veelal uit de hand en alleen op automaat, ontstond een erg leuke impressie van niet alledaagse uitmonsteringen en maskerades. 
© FVCZ.NL