2014-04-23 DVD Cover

Onderwerp van deze avond was het maken van een DVD, DVD cover ed.

Allereerst keken we echter naar opnamen van Willem Koelewijn over de festiviteiten in Zoetermeer van 200 jaar Koninklijke Landmacht. De opnamen waren nog erg vers en nog maar deels gemonteerd. Samen met de opnamen van John Riegen moet dit een film worden voor Zoetermeer Actief.

De presentatie over het maken van een DVD cover werd verzorgd door Jan de Bloois. De informatie was verwerkt in een Keynote presentatie en is op deze site beschikbaar als een pdf bestand (zie bij presentaties). Daarbij kwam ook aan de orde in hoeverre DVD's en CD's in de huidige tijd nog gebruikt worden. Steeds meer mensen gaan over op USB-stick of Mediaplayer. Toch blijft er kleiner wordende groep over die graag wat in handen heeft en waarvoor het hoedje van de CD, DVD of BD een leuke herinnering is.

Na de pauze keken we nog een paar films en begonnen met "Costa Rica" van Hans van Woerkom, nu met stem van Pamela. Het is een mooi en informatief verslag geworden van een aantal natuurgebieden in Costa Rica.
Jacques van Herten had opnamen gemaakt van een live optreden van Rudy Bennett. Gefilmd werd met 3 camera's en multicam montage. Het was een probeersel met de Zoom recorder, maar met een erg goed resultaat.

Eveneens van Jacques was de registratie van "Elfia 2014 Haarzuilen". In totaal zes uur opnamen werden verwerkt in een mooie film, goed geluid en vaak mooi doorlopende live muziek. Aan de veel tijd kostende montage is duidelijk aandacht besteed. Enkele (te) korte fragmenten werden verwerkt tot een fotoshot, ondersteund met het klikken van de sluiter. Dit werd op een aantal punten in de film herhaald. De mooie en scherpe beelden van veelal fraai uitgedoste figuren waren echt de moeite waard om naar te kijken.
Liefhebbers van Elfia kunnen op 20-21 September terecht in de Kasteeltuinen van Arcen. Ook daar is het altijd een fantastische show.© FVCZ.NL