2014-06-04 OLD=COOL

IMG 2221

Helaas moest de avond over "inspreken van een voice-over" wegens ziekte van de spreekster komen te vervallen. In plaats daarvan werd nu aandacht besteed aan het project OLD=COOL.Gedurende een aantal dagen werden door Jan, John en gedeeltelijk Ben opnamen gemaakt van dit project, waarbij jongeren en ouderen met elkaar in contact worden gebracht en elkaars muziek beluisteren en op eigen manier bewerken.Per avond werd een korte samenvatting gemaakt van de activiteiten als kennismaking en luisteren.Deze samenvattingen werden vertoond op de slotavond van 17 april in het CKC. Na een voorbereiding van enkele maanden was het dan eindelijk zover. Op deze slotavond lieten jonge rappere uit Palenstein en leden van het seniorenkoor "De Paradijsvogels" geheel eigen bewerkingen horen van hits van toen en nu. 

Van deze slotavond met presentatie door de Zoetermeerse Maghen Hilversum, bekend van Una voce particulier en The Voice, werden opnamen gemaakt door Jan, John en Harry. De muzikale omlijsting was in handen van de bekende brassband OCB Rythm uit Palenstein. Het geheel van introductie en uitvoering werd samengevat in een film van 40 minuten.Op verzoek van de opdrachtgever werd dit nog ingekort tot 21 minuten. De aanwezige clubleden waren echter niet zo gelukkig met deze inkorting, omdat daardoor het evenwicht verdween. Een andere keuze zou hier beter geweest kunnen zijn.
De samenvattingen van avonden en het optreden van de brassband op de slotavond zien te zien en beluisteren op Youtube onder OLD=COOL en O.B.C Brassband

DSC 0110


Na de pauze werd een film vertoond van Jacques van Herten, opgenomen in het museum van het "Centrum voor Internationale Lichtkunst" gelegen in een kelder van de oude Lindenbrauerei in de Duitse stad Unna. Normaal is een rondwandeling alleen mogelijk onder leiding van een gids in verband met het risico te verdwalen. Tijdens het bezoek van Jacques was het echter vrij rondlopen en tevens mogelijk om te filmen. 

Onderwerp van de expositie was "Lichtkunst" waarbij je de vele lichteffecten zelf moet ervaren en op je laten inwerken. Het is niet alleen kijken naar licht in vele vormen, maar het ervaren is het belangrijkste.
De film was dan ook slechts een poging om dit unieke karakter over te brengen. De muziek Antarctica van Vangelis droeg hier zeker aan bij. 
Youtube biedt de mogelijkheid dit nog eens zelf te ervaren: klik hier.


© FVCZ.NL