2014-10-15 NoPro filmisch


Onderwerp van deze avond was Nopro filmisch en dus gelegenheid om films te laten zien die nog niet helemaal klaar zijn, met als belangrijkste doel het verkrijgen van tips en adviezen voor verbetering.

We begonnen met en film van Theo Loomans voor Jong & Vrijwillig. De beelden waren gemaakt door jongeren zelf en Theo heeft hiervan de montage gedaan. Het is op basis van de beschikbare beelden nog best een aardig geheel geworden. Binnenkort hiervan een vervolg.

Toekomstbeeld Maasvlakte 2 6 G tcm81-32533


Met Harry van der Burgt gingen we naar "Brasilia", waar naast een familiebezoek ook beelden te zien waren van deze moderne stad. Omdat de voice-over nog ontbrak was het niet duidelijk welke fraaie gebouwen en kunstwerken we te zien kregen. Harry zal nog werken aan commentaar bij deze film.
Jan de Bloois liet ons versie 3 zien van de film over "Voedsel". Hij had nog wat verbeteringen aangebracht.

Na de pauze gingen we met Jacques van Herten naar "Maasvlakte 2". Vanaf een boot werd de huidige status van de nieuwe uitbreiding van de haven van Rotterdam getoond. Mooie beelden en voorzien van een verklarende voice-over. 

Op 17 september 2014 is het 70 jaar geleden dat Operation Market Garden begon. Via een snelle opmars vanaf de Belgische grens en met de inzet van parachutisten moesten in het najaar van 1944 via land en over de lucht belangrijke Nederlandse bruggenhoofden worden heroverd op de Duitse bezetters, zodat kon worden opgerukt naar het Ruhrgebied - het hart van de Duitse oorlogsindustrie – en Berlijn. Maar het liep dramatisch anders.
Van de herdenking op de Ginkelse heide had Willem Koelewijn een film gemaakt die een goed beeld hiervan gaf.

Van geheel andere aard was de film van Jacques van Herten over een live optreden van Bas Paardekooper & thé Blew Crue in het  programma "Kakafonie" van Peter v/d Aar in de Midvliet studio. Via deze impressie kregen we toch een leuk beeld van deze muzikanten.


© FVCZ.NL