2014-12-17 Slotavond

Previous

De tijd gaat best snel. Nog net voor de kerstdagen onze slotavond van het seizoen 2014. Een mooie opkomst en ook aardig wat films van verschillend pluimage. 
Begonnen werd met een film van John Riegen over "United Cheers", een dansgroep uit Zoetermeer en bekend van het optreden van de oudste groep bij ADO Den Haag. Inmiddels zijn hun wensen om internationaal te gaan,  zoals in de film uitgesproken, ook al uitgekomen.

De beste wensen werden uitgebracht door Ben Verbeek in zijn "Flight Simulator kerstboodschap". Leuk gevonden om op deze manier een boodschap te kunnen overbrengen en tevens zijn inleiding op de volgende film "Yellow Wings, "Vlucht over Pampus". Een vlucht over Pampus met een Boeing 737 simulator van Yellow Wings in Zoetermeer. Captain is Mariette van Leeuwen en co-piloot Robin Paalvast, wethouders van de gemeente Zoetermeer. Op uitnodiging van Yellow Wings Rob van Viegen en ZoetermeerActief Mark Neissel. . Er is een fragmentje muziek gebruikt van John Denver Fly Away uit 1975.

Mooi om deze inmiddels via de lokale pers al bekend geworden activiteit ook eens in het echt te zien. Dat het maken van opnamen in zo'n cockpit niet eenvoudig is hadden we al eerder vernomen. Daarom echt complimenten voor deze uitvoering. Voor de wethouders zal het beoogde doel " Training in communicatie en samenwerking" wel zijn gehaald.

Met Theo Loomans zakten we af naar Zuid-Afrika om op zoek te gaan naar de "Big Five". Een paar weken terug zagen we al een eerste hermontage van een film uit 2008. Dat de vijf niet gehaald werd was voor de regelmatige bezoekers van de clubavond inmiddels wel duidelijk. Theo had nog wat aan het geluid gedaan waardoor het allemaal wat beter past. Ook het eerdere discussiepunt over walvissen of orka's had hij nu vermeden.Jan de Bloois had zijn film "1:43" meegebracht over het repareren van Dinky toys. Het blijft nog steeds een mooi stukje werd over een hobby die niet bij iedereen bekend is, ook al hebben vroeger velen van ons weleens met deze kleine autootjes te maken gehad.

QN 01John Sterk is nog steeds geïnteresseerd in een kleine hoogwaardige camera en heeft meer dan normale belangstelling voor de Sony RX100 MD. Via een Amerikaanse kennis kreeg hij een daarmee gemaakte film over de "Quantum of the Seas", een wat uit de kluiten gewassen  cruise schip, voorzien van onvoorstelbare luxe. Een paar weken verblijf is dan eigenlijk nog te kort om alle mogelijkheden te kunnen benutten. De film zelf toonde wel de goede mogelijkheden vamn zo'n camera.

Met Harry van der Burgt bezochten we "Rio de Janeiro", vanwege de voetbalactiviteiten van het WK nog vers in ons geheugen. We gingen met de lift naar de top van het suikerbrood voor een uitzicht over de stad, het strand en de baai om vervolgens per trein naar de top van de Corcovado te gaan met het bekende Christusbeeld. Via de sloppenwijken kwamen terecht op het wereld bekende strand van de Copacabana. Wat kan het daar druk zijn. De aanwezige Braziliaanse schonen en handelaren gaven een beeld van de dagelijkse gang van zaken. De schonen hadden volgens enkelen nog wel meer in beeld mogen zijn.
De avond werd besloten met een film van Harry over "Barcelona", waarbij veel bekende en ook wat minder bekende bezienswaardigheden in beeld werden gebracht. De kunst speelde daarbij een grote rol en natuurlijk kon Gaudi daarbij niet vergeten worden. Een wandeling over de bekende Ramblas deed ons kennis maken met veel levende standbeelden en kunstenaressen. Na Parc Guell, de Sagrada Familia en de oude binnenstad met vele kunsthandels sloten we af met fraaie beelden van het bekende aquarium van Barcelona.
Precies op tijd om op de normale tijd de avond te kunnen besluiten.


© FVCZ.NL