2015-03-04 NoPro technisch

Een NoPro technische avond is bijzonder geschikt voor het uitwisselen van technische nieuwtjes. Dat is bij John Sterk in goede handen.Hij begon met een niet meer weg te denken hulpmiddel als een Mobieltje. Je kunt er tegenwoordig films mee opnemen in HD kwaliteit en het is altijd bij de hand. Voordelen zijn een hoge lichtgevoeligheid, beeldstabilisatie, hoeveelheid pixels en je kunt er veel software en hulpmiddelen bij krijgen om een en ander nog beter te laten verlopen.

gopro-hero-wide 4e84ef055e7ed

Ook de kleine Hero GoPro en andere gelijksoortige modellen zijn zeer geschikt en bieden erg veel voor de prijs.Klein en plat is natuurlijk wel handig, maar vastnemen en toevoegen van hulpmiddelen maakt het wel weer complexer. Zo kun er zelfs een stabilizer voor krijgen in de vorm van een Eye MNE, Fly-cam 3 Rig of Movi 10/Movi 5. Zeker bij het gebruik van een zwaarder spiegelreflex camera heeft dit grote voordelen. Deze apparaten zijn niet goedkoop, maar bij import uit China nog te doen.Het werken met een spiegelreflex heeft zeker voordelen. Met name de grotere chip biedt de mogelijkheid van een betere scherptediepte. Nadeel is dat er vaak geen externe microfoon op kan worden aangesloten en dat je de camera voor het oog moet houden omdat de lichtinval op het niet beweegbare scherm hinderlijk is. Ook hiervoor zijn hulpmiddelen verkrijgbaar. 

Flycam 3 rig"

Een nadeel van een grote chip van bijv. 20 MP is dat voor video alles ge-downscaled moet worden en een moiré effect kan ontstaan door het weggeven van pixels. Tenslotte liet John ons voorbeelden zien uit zijn recente Turkije film, gemaakt met een Sony fotocamera. Opgemerkt werd daarbij dat het maken van snelle bewegingen tot problemen kan leiden, omdat de processor het bewerken van teveel data niet goed kan verwerken.


Door een app Smart remote kan deze camera ook bediend worden door een iPad door te fungeren als een wifi spot.


© FVCZ.NL