2015-05-06 NoPro filmisch

Hoewel al enige tijd geleden kregen we toch weer een Sinterklaas gevoel door een film van Just Vecht "Sinterklaasdans". De opnamen waren met een camera gemaakt tijdens een Sinterklaasviering van de waterpolo vereniging. Enthousiaste kinderen en leiding, maar geen ideale omgeving om een film te maken. Toch is Just erin geslaagd om er een toonbaar geheel van te maken. Door de afstanden moest veelal gewerkt worden met tele (wat wil je met zo'n zwembad voor de plek van de Sint).  Door afstand en galm in het bad was de stem van de leidster en de Sint wat moeilijk te volgen. Het enthousiasme was echter wel merkbaar,

arcen

Met Harry van der Burgt gingen we naar de bekende "Kasteeltuinen Arcen" en maakten een wandeling door de herfstachtige natuur. Rode draad was een stel met een rolstoel, maar gaandeweg werd deze rol ook overgenomen door een kind met een roze vest. De mooie natuur en entourage van het park waren voor enkele kijkers een uitnodiging om er ook eens naar toe te gaan. De film zou wat korter mogen, maar de opdracht van het rolstoel paar was helemaal vervuld.

Na de pauze maakten we een selectie uit onze filmcollectie en zagen achtereenvolgens: Stoommachine, Dansende kleuren, Ticket to heaven, H2O-vormen, Uit het goede hout gesneden, Op zoek naar … (Marieke) en Catedral Metropolitana.


© FVCZ.NL