2015-09-09 Opening

Na de vakantieperiode werd het seizoen op 9 september weer geopend. Naast een geanimeerde discussie tijdens de koffie, keken we toch ook naar een paar films. Just Vecht had voor ons een film van de "Model Aero Club Herenthals" over het vliegen met model vliegtuigen. Daarbij zitten hele kunstwerken en het is knap hou deze met een paar lijnen worden bestuurd.

Uit het archief een paar films op de wijze van "U vraagt en wij draaien". Zo zagen we "Niagara Falls" van Joe Toet uit 1997. Mooi verhaal met achtergrond informatie over deze waterval. Van Jaap Leeuwe zagen we "Flores". Over de gebruikte stem was wat misverstand.

Willem Koelewijn nam ons mee naar "Port en Besson" (2012). We kennen allemaal Willems passie voor het oorlogsverleden. Ook deze film past in de serie films over de invasie in Bretagne en wat er nog van over is.

Terug naar de herinneringen van vroeger was "Vis afslag Spakenburg" uit 1979. Voor ons als kijkers een beeld van hoe het er vroeger in Spakenburg was. Natuurlijk kon en stukje nostalgie over de Fa. Koelewijn niet ontbreken.

Laatste film van de avond was wederom van Willem en ging over "Bayeux". Naast beelden van de begraafplaats nu ook beelden van de beroemde kathedraal en haar verering van Maria. Mooie beelden en veel aandacht voor details.© FVCZ.NL