2015-09-16 NoPro filmisch

John Riegen liet ons beelden zien die gemaakt waren tijdens een brainstorm sessie van een speelfilm, destijds nog met de werktitel Anton en Antoinette. Hierbij speelde het gedrag van mensen een rol. Diverse clubleden herinnerden zich deze avond, maar hadden de beelden nooit eerder gezien.

John Sterk liet wat voorbeelden zien van een door hem gemaakte serie films over de gezondheidszorg. Deze films waren bedoeld als instructiefilm voor verplegenden en hun omgang met cliënten. Verschillende typen kwamen aanbod, zoals mediator en supporter, met goede en foutieve voorbeelden. In deze tijd van toenemende druk op de zorg zeker actueel.

"Landschapspark Duijvenvoorde" was de inbreng van Jacques van Herten. Het is een laatste groene verbinding van de duinen (o.a. De Horsten) met de groene polders. Het park heeft veel te bieden, maar de boodschap is dat het onderhoud kostbaar is en dat spelregels nodig zijn voor het beheer en gebruik ervan. Enkele luchtopnamen waren gemaakt met een drone en goed toegepast in de film. De voice-over van de film werd verzorgd door Anette de Vries, directeur van Duijvenvoorde. Jacques vertelde dat deze dag ook opnamen werden gemaakt door Unicity TV. Bij de uitzending hiervan bleek toch wel sprake te zijn van enig "proletarisch winkelen", als je het gebruik van andere beelden zo mag noemen.

Een zomeritem was "Beeldenwandeling Westbroekpark", gemaakt samen met Desi. Veel beelden en een kleine selectie van de meer dan 20.000 rozen in het rosarium. Om met de slotwoorden van Desi te spreken: "Een echte aanrader".

Eveneens over een kasteel was de film "Dag van kasteel" van Huis de Pauw in Wassenaar. Verschillende kastelen stellen dan hun deuren open voor bezoekers om deze te laten kennismaken met vergane glorie. Volgens Jacques maak je dan op zo'n dag ter plekke opnamen en zie je thuis wel wat ervan te maken valt. Veelal pakt dat bij hem zeer goed uit. 

© FVCZ.NL