2015-10-14 NoPro filmisch

Na enkele mededelingen over onze ziekenboeg werd overgegaan op het vertonen wat meegebrachte films.
Begonnen werd met een verslag van Just Vecht over een "waterpolo wedstrijd". De opnamen waren gemaakt met zijn speciale statief, zoals hij dat vorige week had laten zien en de opbouw en werking ervan had besproken. We kregen een mooi beeld van een wedstrijd, maar wellicht dat een opstelling met een vast statief een stabiler resultaat had opgeleverd. Volgens de maker zitten aan zo'n opdracht ook wat specifieke wensen van de trainers  vast, zodat niet alles mogelijk is. Hij zal echter proberen om een proef te nemen.

Vervolgens keken we naar een tweetal films van Harry van der Burgt, gemaakt tijdens een vakantie met een paar minder validen. Allereerst bezochten we een Vogelpark Plantaria, waarbij vooral de rust in het park opviel. Een aantal exotische dieren kwam voorbij en natuurlijk mochten een paar pony's niet ontbreken. Het filmen is dan een verhaal op zich, omdat het gezelschap niet zomaar te sturen is. Helaas is het park inmiddels overgenomen door grote buurman Irrland, waardoor wel het park nog bestaat, maar de rust vervangen is door de levendigheid van een pretpark. Voor de vogels was helaas geen plaats meer.

De tweede film ging over een bezoek aan de plaats "Kevelaer", de grootste bedevaartplaats van Noord-west Europa met meer dan 1 miljoen bedevaartgangers per jaar. Naast een kijkje bij wat winkels mocht een impressie van een bedevaart niet ontbreken.

Na de pausen maakten we met Jacques van Herten een "Walk in the park", een verslag van een evenement in een park in Leidschendam-Voorburg met veel activiteiten voor kinderen. Dit sociaal-cultureel evenement, gehouden eind mei, is voor herhaling vatbaar.

"Combi Vlietland", eveneens van Jacques was een registratie van een zeilwedstrijd georganiseerd door de Vlietzeilers. Mede door her gebruik van beelden opgenomen met een drone kregen we een mooi beeld van bovenaf. De voorzitter van de zeilclub kwam uitgebreid in beeld en vertelde een en ander over de wedstrijd en de gebruikte boten. Daardoor kregen begrippen als Optimist A en B, Splash en Laser voor de kijker een wat diepere betekenis. 
De laaste film van Jacques was van zeer recente datum. "Recordpoging Kom uit de kast" was een verslag van een poging in de gemeente Leidschendam-Voorburg om meer aandacht te geven aan de coming-out day van afgelopen weekend. Uiteraard kreeg ook de regenboogkast de nodige aandacht en wist een komisch duo aandacht te vragen voor het GLTB begrip, staande voor Gay, Lesbo, Transgender en Bi-sexual.


© FVCZ.NL