2016-03-23 NoPro

Next

Dat het werken met een laptop waarop zowel Windows als Apple software kan draaien een groot voordeel is, bleek ook deze avond. Het converteren van bestanden gaat eenvoudig waardoor de mogelijkheden weer zijn uitgebreid. Jos heeft inmiddels met beide besturingssystemen al enige ervaring en had een film gemonteerd in zowel Pinnacle als FCPX.

vakantie-praag

Wij kregen een versie te zien van "Fietstocht van Praag naar Voorburg". De belevenissen waren mooi in beeld gebracht en we zagen ondermeer fraaie rijopnamen over soms moeilijk berijdbare fietspaden. Begonnen werd met een bezoek aan de stad Praag met veel bekende gebouwen. Ook onderweg waren we niet alleen op campings, maar maakten regelmatig een uitstapje naar bezienswaardigheden in de buurt. Naarmate we dichter bij Nederland kwamen waren ook de plekken  wat bekender.

Een mooi verslag van een reis, waaraan op dit moment nog wat kleine aanpassingen moeten worden gedaan en een voice-over moet worden toegevoegd.

Een paar speelfilms zijn inmiddels overgezet van DVD naar digitale bestanden en we keken ondermeer naar werkopnamen van Vlaardingervaart.

Just had zijn  promotiefilmpje over Linux nog wat aangepast en liet ons de resultaten hiervan zien. Eind April komt de versie officieel beschikbaar. Via Internet keken we naar een Belgische film over het verzorgen van geluiden bij een film. Verschillende vormen kwamen zichtbaar en hoorbaar in beeld. Je hoeft niet naar zee om geluiden van golven te kunnen opnemen.

Van Harry zagen we een film over "Kasteeltuinen Arcen, daar groeit de verbeelding". Op enkele dagen van het jaar wordt de stlite en de rust wat verstoord door "vreemde vogels". Activiteiten als operette uitvoeringen, vogelshows, komst van de vikingen en zeker Elfia spreken tot de verbeelding. De film was een samenvatting van verschillende bezoeken aan de kasteeltuinen in verschillende jaren.

innovatoren floriade 2012 w700 h400

Eveneens op verschillende dagen opgenomen was de film van Harry over de "Floriade 2012" in Grubbenvorst (Venlo). De inleiding was het bouwen van de Innovatietoren, gevolgd door de opening door Koningin Beatrix en de openingsavond met optreden van Rowwen Heze en Chantal Janzen, beiden afkomstig uit de regio. Vervolgens een verkenning van het Floriade terrein, deels vanuit de kabelbaan. 


We kregen een mooi beeld van bloemen en planten, deels samengevat in Villa Flora en de tropische jungle. Jammer dat zoiets maar een keer in de 10 jaar wordt gehouden. Zelf denken we natuurlijk nog aan de Floriade 1992 in Zoetermeer zelf.


© FVCZ.NL