2016-12-07 Clubavond: Films

Previous

Na wat mededelingen en beantwoorden van enkele vragen konden we de eerste film van de avond bekijken.

boedapest

Jos had al eerder wat opnamen laten zien van zijn reis naar Hongarije, maar vanavond de premiere van zijn "Wijnreis naar Hongarije", georganiseerd door ACSI en deelname van een aantal enthousiaste equipes met caravan of camper. 

De film was vooral bedoeld voor de deelnemers aan de reis, die dan ook regelmatig in beeld kwamen. Daarnaast was het een wijnreis en daarom werd ook regelmatig een excursie gehouden naar een wijnboer met daarbij natuurlijk de nodige proeverijen. Inmiddels heeft Jos daarvan een aantal DVD's gemaakt voor de deelnemers. 
Jos had in zijn film echter ook wat opnamen verwerkt van andere culturele activiteiten. Gezien de doelgroep had hij daarvan een selectie gemaakt, zodat we daarvan een andere keer nog wat kunnen verwachten. 

Takler

Natuurlijk werd een bezoek gebracht aan Boedapest, maar ook de rest van het land werd niet vergeten op deze reis door Hongarije met zo'n 1300 gereden kilometers. Bezocht werden ondermeer Zenlendre, Eger met de beroemde kathedraal, Tokaij, Keskemet (met natuurlijk de Zwack Unicum likeur, Pecs, Zsolnay en werd genoten van de behendigheid van Hongaarse kozakken. Al met al een hele ervaring, veel cultuur en veel eten en proeven, maar daarvoor was de doelgroep verantwoordelijk.

Als tweede film zagen we een demonstratie van Just over het maken van een softbox, handig voor het maken van flitsopnamen bij macro of andere kleine onderwerpen waar de belichting vaak een probleem is. Duidelijk kwam naar voren dat Just naast zijn passie voor waterpolo graag knutselt en dat veelal met mooie resultaten. Dat deze bovendien nog praktisch zijn en handig te vervoeren is inmiddels wel bekend.

brasilia

Tot slot van de avond zagen we nog een hermontage van Harry over zijn bezoek aan "Brasilia", een combinatie van familiebezoek en bezienswaardigheden van de stad. Zo zagen we beelden van de stad, gebouwd in de vorm van een vliegtuig, de beroemde kathedraal en allerlei regeringsgebouwen aan het plein van de drie machten. Een bezoek aan de Nederlandse ambassade en een shopping mall mocht natuurlijk niet ontbreken. Besloten werd met een bezoek aan de dierentuin en een gezellig onderonsje op het dakterras.

© FVCZ.NL