2019-06-26 Slotavond voorseizoen

Verslag Filmclub Zoetermeer 26 juni 2019

Harry heette iedereen welkom op de laatste clubavond van seizoen 2018 – 2019. Ook deze laatste avond was de opkomst weer goed 18 leden!

De laatste clubavond van het seizoen.

Harry vond het jammer dat Ton en Marieke er niet waren, omdat hij graag Ton bedankt had voor zijn jaren werk in de kascommissie. Tijdens onze jaarvergadering heeft Ton laten weten dit niet langer te willen doen. Omdat niet iedereen Ton en Marijke kent gaf Harry aan dat beiden al lid zijn vanaf 1992, samen veel films hebben gemaakt, waarbij de creatieve inbreng kwam van Marijke en Ton meestal zorgde voor het geluid. Hij noemde daarbij ook wat voorbeelden als Dansende kleuren , Pasen in Ootmarsum, Van hamer tot5 kruis en Legoland. Vanwege de gezondheid kunnen zij niet aanwezig zijn, maar hebben nog steeds interessen in wat we doen.

Jan Bloois liet een filmpje zien over Sail Scheveningen. Op de fiets naar Scheveningen met de OSMO camera en een fototoestel, dat Jan niet heeft gebruikt althans in deze film.
Een film van 9 minuten die een overzicht gaf van een aantal Tall Ships die in de haven lagen afgemeerd. De eerste beelden werden ondersteund met de muziek uit de Onedin Line. Oorspronkelijk de muziek uit het ballet “Spartacus” van Componist Aram Chatsjatoerjan (of Katzaturian). Waarom? Met de OSMO in de hand een Tall Ship op en daar de trap af, oei! Goede stabiele beelden met een camera zo groot als een aansteker. De doedelzakspelers van een Jordaans schip zowel op het schip als op de kade. De Koninklijke Mariniers Kapel blies een toontje mee afgewisseld met beelden van een duiker van de marine in een bassin.

Jacques had een Midvliet video van de SGW Vlietlanden 2019 Eventing Zuid Holland. Uit interviews kregen we te horen over de voorbereiding, de berijders van een tweespan met pony’s, de ruiter (v) met paard die een mini concours-hippique sprong, een dierenarts en een hoefsmid. De interviewster Petra van Es liet de deelnemers hun verhaal vertellen. Af en toe leuk camerawerk van Jacques in het rijtuig (in een rijtuigie) en op zijn tijd mooie vertraagde beelden. 

Zijn tweede film: “Voorbereiding Voorburg Sculptuur 2019
Een beeldententoonstelling in het Park van Museum Huygens Hofwijck heeft heel wat voorbereiding nodig om beelden van een paar duizend kilo op zijn plaats te zetten.
Beeldhouwster Helaine Blumenfeld heeft deze prachtige beelden gemaakt uit wit marmer. Marmer uit de groeven van Carrara in Toscane, Italië en zelf heeft zij haar atelier in Pietrasanta een stadje vlakbij de groeven. Jacques heeft er een film overgemaakt die wij volgend seizoen zeker zullen zien.

Jacques sloot zijn PR af met een video “Van Horen Zeggen” gemaakt in de studio van Midvliet. Presentator Max Nierstrasz van het programma “Van Horen Zeggen” had een live interview met twee van de makers van de documentaire “Constantijn ‘ontdekt’ Rembrandt” te weten Peter van der Ploeg en Jacques van Herten.
Het ging over het tot stand komen van bovengenoemde documentaire. 
Jacques heeft deze film gemaakt met drie camera’s die hij snel had neergezet vandaar dat de beelden niet schoon waren. Men ziet te veel microfoon hengels waardoor de gezichten niet goed in beeld kwamen. 

In de pauze werden de drankjes geserveerd op rekening van de Filmclub en Floor ging rond met de nootjes, de blokjes kaas en worst

Na de pauze werd er met iedereen een beetje gepraat over wel of geen filmonderwerp.

Harry sloot de avond af en wenste iedereen een prettige vakantie en 4 september beginnen we weer.


Het is een mooi seizoen geweest. 

  • Tine Markies, Hans IJdo, Leo van Dijk en Leo Scheen hebben wij welkom geheten als nieuw lid.
  • Leden die vragen hadden en ook leden die de ander wilden laten deelnemen in hun techniek of oplossingen. 
  • Presentaties van software en hardware.
  • Mooie en leuke films

Op woensdag 4 september begint het nieuwe seizoen. We hebben dus twee maanden de tijd om vakantiefilms of korte docu’s te maken, oude films afstoffen of eindelijk die ene film af te monteren!

Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie met mooi weer en af en toe een mindere dag om met de hobby bezig te zijn.

Ton

© FVCZ.NL