2019-09-04 Openingsavond

Verslag Filmclub Zoetermeer 4 september 2019

Floor heette iedereen welkom op de eerste avond na de zomervakantie. 17 clubleden (m en v) waren aanwezig. Jan Boelhouwer was verhinderd door een gebroken pols en Theo Loomans was afwezig omdat hij herstellende is van een operatie aan een wervelkanaalstenose.
Floor legde uit waarom Harry er niet is en wat zijn ziektebeeld is. 

Vanaf hier allemaal sterkte en van harte beterschap!

Gerrit van Doornen was deze eerste avond na de zomerstop ook aanwezig. Hij vroeg nogmaals aandacht voor een project van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS). 

Het Genootschap wil een aantal films gaan maken die dan te zijner tijd in de winkel (Dorpsstraat 132) van het Genootschap te zien kunnen zijn. Gerrit zoekt hiervoor een aantal vrijwilligers van onze club die Zoetermeer in beeld willen gaan brengen. Het is de bedoeling de wijken weer te geven op dit moment! Gerrit heeft over de wijk Meerzicht al een heel verhaal geschreven. Dit moet nog verder worden uitgewerkt tot een bruikbaar draaiboek. De uiteindelijk duur mag niet langer dan 15 minuten zijn.
Dinsdag 10 september is er overleg. Cees Boef, Hans van Woerkom en Leo van Dijk gaan naar dit overleg.

John Sterk kwam met de mededeling dat hij de komende twee woensdagavonden niet aanwezig is. John is op vakantie.
Wel gaf John nog even aan het programma Mocha (van Boris FX, www.borisfx.com) nu ook voor Windows is te verkrijgen. John heeft thuis zitten stoeien met de nieuwe versie van Mocha. De filmpjes die had gemaakt kon je personen (die bijv. door het beeld lopen) eruit halen. Na de vakantie zal John zeker deze resultaten laten zien.

Na de pauze liet Wim Beij weer een prachtig op muziek gemaakte film zien.
“Murals Street Art Heerlen”. Een impressie van muurschilderingen op gevels van huizen en gebouwen in Heerlen. Ook nu weer grote klasse!
Op Youtube staat een filmpje van Wim met dezelfde titel maar anders gemonteerd. 

Leo Scheen is op korte vakantie geweest naar de Faeröer Eilanden. Een eilandengroep gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland.

De film begon met een animatie waar je het dichtklappen van de autoportieren en het rijden op de weg te horen waren en op een kaart een auto de route naar Schiphol volgde. Een boottocht naar een van de eilanden om Papagaaiduikers te zien. 

       

Leo liet verder nog de schapen zien (Far betekent schaap in het Deens). Jammer dat er in deze korte vakantie veel regen was.

Voorafgaand had Leo een kort animatiefilmpje gemaakt met in de hoofdrol de Papagaaiduiker die vrolijk rondhuppelde over het scherm.

Woensdag 11 september is John Sterk op vakantie en kan daardoor geen FCPX presentatie geven. Ton heeft voorgesteld om er een Windows avond van te maken.
Als er clubleden zijn die een ander voorstel hebben, laat dit even weten.
ton_smit@ziggo.nl

Floor had ook nog een mededeling om eens na te denken of een clublid of clubleden wat hand en spandiensten willen verrichten. Harry en Floor zorgen beiden voor onze locatie. Kunnen de zaal openen en sluiten en kontakt houden met Palet Welzijn. Mocht Harry en Floor een keer beiden afwezig zijn, dan moet er wel iemand zijn om een en ander over te nemen.
De clubleden die afgelopen woensdag niet aanwezig waren kunnen ook met ideeen komen. Samen voor de club.

Semper Fidelis (trouw aan elkaar) !!

© FVCZ.NL