2019-09-11

Verslag Filmclub Zoetermeer 11 september 2019

Floor heette iedereen welkom. Zoals gemeld is John Sterk op vakantie en daarom was het een Windowsavond. 10 mannelijke clubleden waren aanwezig. Jan Boelhouwer was van het gips verlost en kan weer armpje drukken.

 

Clubavond 11 september 2019

Ton had een aantal voorbeelden meegenomen van huisvlijt achter de computer met Magix Software. In Magix zit een scala aan effecten en sjablonen die je ook kunt bewerken tot een effect dat jij leuk vindt!
Je vindt deze in
: sjablonen/Design Elementen/Beeld-in-Beeld Basic
Door een of meerdere sjablonen te gebruiken kun je video of foto’s positioneren in het totaal beeld. Door dan ook nog een effect toe te voegen kun je de video of foto laten bewegen, in- of uitzoomen, vervormen enzovoorts.

Leo Scheen liet enkele voorbeelden zien van de nieuwe routeplanner van Magix 2020! Een pakket dat zowel standalone als geïntegreerd is te gebruiken en werkt met een internetverbinding.

Na de pauze liet Ton nog een paar filmpjes zien waarin effecten waren toegepast.
Deze filmpjes waren aanleiding tot vragen van Hans IJdo en Cees welke muziek er werd gebruikt.
Wel, de muziek is van
Two Steps From Hell.  


Two Steps from Hell is een Amerikaans muziekbedrijf dat muziek maakt voor filmtrailers, games en reclames  en is gevestigd in Los Angeles. Het werd in 2006 opgericht door Nick Phoenix en Thomas J. Bergersen. TSFH heeft (trailer) muziek gecomponeerd voor meer dan 1000 belangrijke films.Kijk rustig rond op Youtube. Veel van hun muziek is te downloaden via de iTunes store en Google Play (Android) of te kopen als CD bij de grote online winkels.Op hun website: https://www.twostepsfromhell.com vindt je de albums, diverse trailers en video’s behind the scene


Logo van Two Steps From Hell

Just kwam met een tip dat momenteel in Delft de kunstenaar Leon Keer het “Straatje van Vermeer” in 3D tekent op de straatstenen van het Bastiaansplein. Te zien van 8 tot en met 15 september.

Hans IJdo, maar ook ander leden zouden graag een avond gepresenteerd krijgen over de videocamera en in het bijzonder de Panasonic uitvoering. De meeste clubleden werken met een Panasonic.
Vorige keer, in aanloop tot de opname in het Stadstheater, was er een uitleg over “witbalans” maar er zitten nog meer knoppen en instellingen op de camera.
Ton zal een avond inplannen.

Cees gaf nog een korte toelichting van de vergadering van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS). Gerrit van Doornen is een project gestart om Zoetermeer in beeld te brengen. Eigenlijk hadden we verwacht dat Gerrit een kort verslag zou geven of naar de club zou toesturen, misschien komt dit nog.

Al met al was het weer een geslaagde avond.

Volgende week is John nog steeds op vakantie. Een Windowsavond staat gepland. Zijn er nog verzoeken of andere suggesties?

© FVCZ.NL